Snežič z jumbo plakati nad Levico, Kordiš se mu zahvaljuje za kampanjo

Slovenija 23. Feb 202219:06 > 24. Feb 2022 07:45 16 komentarjev
plakati Snežič, Kordiš
Denis Sadiković/N1

V predvolilnem času smo med vožnjo z vseh strani bombardirani z jumbo plakati s politično vsebino. Še dodatnih deset jih je naročil Rok Snežič, doktor s področja davčnih utaj, na njih pa vidimo fotografijo poslanca Levice Miha Kordiša s pripisanim vprašanjem: "Si Slovenija to zasluži?" Po Snežičevih besedah gre za svarilo volilcem, kaj se bo zgodilo, če volijo KUL. Kordiš je medtem mnenja, da Levici s tem pravzaprav financira volilno kampanjo.

Doktorju s področja davčnih utaj Roku Snežiču, ki se je pred časom sam predstavljal kot svetovalec premierja Janeza Janše, gre očitno močno v nos poslanec Levice Miha Kordiš. Potem ko se je zaslišanja preiskovalne komisije državnega zbora konec januarja udeležil z majico in masko s Kordiševo podobo, je po novem poslanca Levice z banano v roki upodobil kar na jumbo plakatih. Dodal je zapis: “Si Slovenija to zasluži? KUL poslance.”

“To sem naredil zato, da bi opozoril volilce, kaj se bo zgodilo, če volijo KUL. V takšnem primeru bodo imeli za ministra Luko Mesca in mrtvo pijanega in zadetega Miho Kordiša. KUL je namreč podpisal koalicijsko pogodbo, v kateri je zapisano, da Levica dobi dve ministrski mesti,” nam je svoj navdih za plakat pojasnil Snežič. Od kje mu informacija, da bo Levica za ministra izbrala prav Miho Kordiša, ni povedal. Je pa dodal, da si Slovenija Kordiša in Mesca za ministra nikakor ne zasluži. “Tudi če bodo ljudje volili SD ali SAB, bodo imeli Kordiša in Mesca za ministra,” je še posvaril volilce in volilke KUL.

Poslanec Kordiš se zaradi Snežičeve akcije očitno ne vznemirja. Nasprotno. “Kakor jaz to tolmačim, nam Rok Snežič financira volilno kampanjo. ‘Obešanje’ moje najstniške fotografije nam bo pri rezultatu na volitvah prej koristilo kot škodilo.” Na vprašanje N1, ali meni, da ima Snežičeva poteza kakšnega političnega botra, je odgovoril, da si ne predstavlja druge osebe državi, ki bi o tako neumni akciji mislila, da gre za dobro idejo. “Upam, da bo kakšen jumbo plakat obesil tudi v moji domači Škofji Loki, kjer kandidiram,” je še pristavil Kordiš.

plakati Snežič, Kordiš plakati Snežič, Kordiš
Denis Sadiković/N1
plakati Snežič, Kordiš plakati Snežič, Kordiš
Denis Sadiković/N1
plakati Snežič, Kordiš plakati Snežič, Kordiš
Denis Sadiković/N1

Od kod Snežiču denar za plakate?

Plakate s Kordiševo podobo lahko po Snežičevih besedah najdemo po vsej Sloveniji. Kot pravi, jih je okoli 10. Koliko so ga stali, nam ni povedal, čeprav je dejal, da ne gre za nobeno poslovno skrivnost. Ob tem se je pohvalil, da je bil pri svoji plakatni akciji deležen popusta.

“Gre za mega plakate, cene so javno objavljene,” je še dejal Snežič. Kot je mogoče razbrati iz navedb različnih ponudnikov, stane najem oglasne površine za mega plakat na teden med 40 in 150 evrov, seveda pa stroški nastanejo tudi z oblikovanjem, tiskom in distribucijo plakata.

Snežič nam je zagotovil, da je denar prispeval iz lastnega žepa. Pri tem bode v oči, da naj bi imel po lastnih navedbah iz lanskega leta silno nizke prihodke. O tem, od kod mu denar, se sprašuje tudi glavna zvezda plakatov, poslanec Kordiš. “Človek je državi dolžan pol milijona evrov, ljubljansko sodišče od njega terja še 142.000 evrov, pred nekaj meseci pa je zahteval oprostitev plačila sodne takse za 39 tožb, ki jih je vložil proti novinarjem, ki preiskujejo njega in njegovo kriminalno mrežo. Tu pa je kar naenkrat našel potreben denar za te ogromne panoje ob cestah.” Spomnimo, da je Snežič ob prošnji za oprostitev plačila sodne takse navedel, da mesečno prejema 373,62 evra neto plače.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje