Košarkarji ekipno tudi proti “selektorjem” na Twitterju

Magazin 26. Jul 202113:46 > 14:43 4 komentarji
Jernej Štromajer
Borut Živulović/BOBO

Nekdanji državni sekretar šolskega ministrstva Jernej Štromajer si je med spremljanjem košarkarske tekme Slovenije in Argentine na Twitterju privoščil komentar na račun Luke Rupnika in Žige Dimca. To je opazil tudi Rupnik, ki se je odzval na Štromarjev tvit. Ta se je za zapisano opravičil. Ekipen odziv košarkarjev je sprožil tudi komentar Darijana Koširja.

Nekdanji državni sekretar na šolskem ministrstvu iz vrst SD Jernej Štromajer je ob spremljanju tekme slovenske košarkarske reprezentance z Argentino na OI zapisal: “V tej ekipi še Rupnik in Dimec dobro igrata.”

Tvit Jerneja Štromajerja
Posnetek zaslona

Na njegov tvit se je odzval omenjeni košarkar Luka Rupnik, ki je zapisal: “Hvala, bucko” in ob tem dodal emotikon poljubčka. Štromajer je nato svoj zapis označil za dobronamerno šalo in dodal: “Super ste vsi igrali. Bravo!” Svoj prvotni tvit je izbrisal.

Za zapisano se je nato opravičil z naslednjim zapisom: “Vsem našim športnikom na igrah v #Tokyo2020 in tudi sicer želim vedno samo vse najboljše. Kot velik športni navijač nikoli ne bi nič slabonamernega o njih zapisal. Ker zapisano ni tako izpadlo, mi je za to žal in se opravičujem. Vsem želim mnogo uspehov.”

Spomnimo, za veliko razburjenja na družbenem omrežju Twitter in širše je Štromajer v času, ko je še bil državni sekretar na šolskem ministrstvu, poskrbel že za božič leta 2019. Delil je fotografijo z napisom “Vesel božič, umazane živali”, citat iz filma Sam doma. Takrat so se zvrstili nekateri pozivi k njegovemu odstopu.

Za zapis se je Štromajer takrat opravičil z besedami, da nikogar ni želel užaliti. Z njim se je pogovoril tudi takratni minister za šolstvo Jernej Pikalo, ki je dejal, da se državnega sekretarja ocenjuje po njegovem delu, ki da ga “Štromajer opravlja dobro in in odgovorno”. Je pa izrazil svoje nestrinjanje z objavo.

Blažič s pozdravi iz Tokia

Tvit urednika Dnevnika Darijana Koširja, ki je na družbenem omrežju sprožil močne odzive, pa je delil košarkar Jaka Blažič, ki je ob tem zapisal: “Darijanko … psi lajajo, karavana gre naprej. Lep pozdrav iz Tokia.” Ob bok so mu stopili številni košarkarji, med drugim nekdanji zlati kapetan reprezentance Goran Dragić in Jaka Laković.

Pod ta odziv košarkarja je Košir nato zapisal: “Jaka, se ti opravičujem, če si tole vzel osebno, ni bilo tako mišljeno. Sam bolje od mene veš, da je bilo danes veliko napak v igri, navsezadnje ste prejeli sto košev. Lukov prispevek je bil nesorazmerno velik. Želim le, da se to uravnovesi in korigira.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje