Navijaška evforija: koliko stane selitev navijačev v Berlin in Katovice?

Slovenija 08. Sep 202214:49 > 10. Sep 2022 07:50 0 komentarjev
Košarka, odbojka
PROFIMEDIA, BOBO

Slovenske košarkarje in odbojkarje naslednja preizkušnja na evropskem oziroma svetovnem prvenstvu čaka danes. Koliko navijačev bo v Berlinu in Katovicah?

Sreda je bila po okusu športnih navdušencev. Naprej zmaga slovenskih košarkarjev po izjemnem boju proti Francozom in na krilih neverjetnega Luke Dončića, zvečer pa je dan zaokrožila še zmaga slovenskih odbojkarjev v nabito polnih Stožicah. Ti so si zagotovili polfinalno vstopnico svetovnega prvenstva. Naslednji zaznamek na koledarju navijačev je sobota – ob 14.45 osmina finala košarkarjev proti Belgiji, nato pa ob 21. uri odbojkarje čakajo sosedi Italijani.

Navijači pa so že iskali vstopnice za današnjo tekmo osmine finala proti Belgiji.

“Za osmino finala in četrtfinale bomo prodajali večinoma le vstopnice, verjetno ne bo organiziranih prevozov. Videti moramo, koliko vstopnic bo organizator določil za navijaški sektor,” odgovarja Jure Uranjek iz turistične agencije Kompas, ki organizira prevoze na izločilne boje v nemški prestolnici.

Ob uvrstitvi v polfinale oziroma finale se lahko ponovi Istanbul

Med osmino finala in četrtfinalnimi tekmami izločilnih bojev so trije dnevi premora, nato pa so polfinala in finale 16. in 18. septembra. “Če se uvrstimo v polfinale, finale, se lahko ponovi Istanbul,” pojasnjuje Jure Uranjek iz turistične agencije Kompas, ki organizira prevoze na izločilne boje v nemški prestolnici.

Istanbul se je v slovensko športno zgodovino zapisal z zlatimi črkami, ko so Slovenci po zmagi nad Srbijo osvojili naslov evropskih prvakov. Takrat je bilo turško mesto obarvano v slovenske barve, po nekaterih ocenah se je vanj zgrnilo med 5.000 in 7.000 slovenskih navijačev. Glasno podporo so imeli varovanci selektorja Aleksandra Sekulića že v Kölnu, kjer se je po nekaterih ocenah zbralo med 1.000 in 2.000 navijačev.

“Za polfinale in finale smo skoraj napolnili že dve letali in bomo kmalu začeli polniti tretjega. Telefoni zvonijo že vse dopoldne,” razlagala Uranjek in dodaja, da imajo ponudbe klavzulo, ki omogoča odpoved, če slovenski košarkarji ne bodo preskočili katere od ovir na poti do polfinala.

Košarka, Slovenija- Nemčija
F.Z./N1

In cene? Aranžmaji z letalskim prevozom se za polfinale in finale začnejo pri 395 evrih za pet dni, vanje je vključen hotel, ne pa tudi vstopnica. Pri nakupu žlahtnega lističa bodo imeli prednost potniki, ki so rezervirali tudi potovanje, pojasnjujejo pri Kompasu. Za polfinali in finale bodo informacije znane po končanem četrtfinalu. Prevoz z letalom in ogled polfinala ter finala pa stane 855 evrov.

Vstopnice za osmino finala v berlinski areni, ki je bila zgrajena pred 14 leti in sprejme nekaj več kot 14.000 navijačev, se prodajajo v paketu. Cene se na nemškem Eventimu začnejo pri 39 evrih, trenutno pa so najcenejše na voljo za 55 evrov.

Dvorana Stožice

Žiga Živulović jr. /BOBO

Odbojkarji v Katovicah

Medtem ko se za slovenske košarkarje v soboto začenja “pravo” prvenstvo s prvo tekmo, ko ne bo več popravnega izpita, so odbojkarji v razprodanih Stožicah že uspešno opravili z Nemci in Ukrajinci in se z odliko poslavljajo od Ljubljane. Njihova zadnja prepreka pred velikim finalom svetovnega prvenstva so Italijani, tekma pa bo danes v Katovicah na Poljskem.

“Že nekaj dni, ko je začel delati naš klicni center, opažamo veliko povpraševanja,” pravijo v turistični agenciji Palma, ki organizira prevoze. Cena za dvodnevni program s čarterskim poletom iz Ljubljane in hotel je 699 evrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!