Letala zaradi neviht niso mogla pristati na Brniku

Slovenija 03. Jun 202207:57 > 10:17 0 komentarjev
Letala letališče Jožeta Pučnika
FLIGHTRADAR24

Četrtkovo neurje, ki je pozno zvečer zajelo Slovenijo, je težave povzročalo tudi v letalskem prometu. Vsaj tri letala, ki so želela pristati na letališču Jožeta Pučnika, so morala svoj pristanek za nekaj časa odložiti in krožiti v okolici brniškega letališča.

Včerajšnje nevihte in neurja, ki sta jih ponekod spremljali tudi toča in močan veter, so največ težav povzročali na Koroškem, v Spodnji Savinjski dolini in na Celjskem. V Slovenj Gradcu je zalilo klet bolnišnice, v Mislinji pa je na cesto nanosilo blato.

Nevihte so za težave poskrbele tudi v potniškem letalskem prometu. Nad letališčem Jožeta Pučnika je krožilo nekaj letal, ki so čakala na ugodnejše razmere za pristanek. Po podatkih na aplikaciji Flightradar24, kjer je mogoče spremljati letenje letal, so vsaj tri letala krožila v okolici prestolnice. Letalo, ki je proti Ljubljani poletelo iz Bruslja, je krožilo nad Logatcem in pristalo skoraj dve uri kasneje, letalo iz Istanbula pa je krožilo v okolici Novega mesta in se nato odločilo za pristanek v Zagrebu. Na Brnik se je nato vrnilo ob 22. uri, kar je bilo tri ure za predvidenim pristankom.

Za N1 so iz Fraporta sporočili, da sta včeraj zaradi vremenskih razmer na pristanek čakali dve letali. Letalo WizzAira je krožilo dobro uro, letalo Turkish Airlinesa pa so po pol ure čakanja preusmerili v Zagreb. “Po izboljšanju vremenskih razmer se je vrnilo,” so odgovorili iz Fraporta, ki upravlja brniško letališče. Težave s pristankom je imelo tudi tovorno letalo Antonov An 12-BP, ki so ga nato prav tako preusmerili v Zagreb.

Letala neurje
FLIGHTRADAR24

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!