Letos znova več poškodovanih postajališč LPP

Slovenija 30. Okt 202111:59 0 komentarjev
Postajališče LPP
Matej Praprotnik

V zadnjih tednih so neznanci poškodovali več postajališč Ljubljanskega potniškega prometa. Pri Europlakatu, ki skrbi za postajališča, so letos našteli nekoliko več poškodb. Največkrat gre za poškodbe povezane s prometnimi nesrečami.

V zadnjih dneh se je na družbenih omrežjih pojavilo več zapisov in slik poškodovanih avtobusnih postajališč Ljubljanskega mestnega prometa (LPP). Največkrat gre za razbita stekla.

V prestolnici s postajališči upravlja podjetje Europlakat, kjer sicer v zadnjem obdobju ne opažajo odstopanja pri poškodbah, sta pa v ospredju dve lokaciji. “Že nekaj časa več poškodb beležimo na območju Podutika, v zadnjem času tudi na Šmartinski cesti,” odgovarja tehnični direktor Europlakata Matjaž Čepon.

V zadnjih letih število poškodb močno upadlo, letos znova naraslo

Največ poškodb do zdaj so obravnavali leta 2017 in sicer 85 poškodb, za njihovo popravilo pa so odšteli 16.235 evrov. V prihodnjih letih je nato število poškodb upadalo. Leta 2018 so jih obravnavali 58, v letih 2019 in 2020 pa se je številka prepolovila. V letošnjem letu so do zdaj zabeležili 41 nesreč, kar največ v zadnjih treh letih.

“Poškodbe se običajno povezane s prometnimi nesrečami (trk vozila). V največ primerih gre za razbita stekla, nekaj je tudi primerov poškodbe ogrodja,” pojasnjuje Čepon.

Okvirno cene popravil znašajo med 500 in 1.500 evri na poškodbo. “Stroške popravil običajno krije Europlakat,” še dodaja Čepon.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!