Lindavu ni uspelo s predlogom za zadržanje imenovanja Jušića na čelo policije

Slovenija 14. Nov 202313:16 3 komentarji
Boštjan Lindav in Senad Jušić
Boštjan Lindav in Senad Jušić. (Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO)

Upravno sodišče je zavrnilo predlog za zadržanje odločitve o imenovanju Senada Jušića za generalnega direktorja policije, ki jo je vložil neizbrani kandidat in nekdanji vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav.

Upravno sodišče je zavrnilo predlog za izdajo začasne odredbe za zadržanje odločitve o imenovanju Senada Jušića za generalnega direktorja policije, ki jo je vložil neizbrani kandidat in nekdanji vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav. Ali Jušić izpolnjuje pogoje za generalnega direktorja policije, sodišče še ni odločilo.

Po presoji upravnega sodišča se Lindav v zahtevi za izdajo začasne odredbe ne more sklicevati na škodo, ki bi v primeru imenovanja Jušića na mesto generalnega direktorja policije nastala policiji, temveč zgolj na škodo, ki naj bi nastala njemu. Tega pa Lindav po mnenju sodišča ni uspel izkazati, izhaja iz sklepa upravnega sodišča.

Sodišče ugotavlja, da Lindav sploh ne navaja škode, ki bi nastala njemu osebno. Ob tem Lindavu škoda tudi ne more nastati, saj je imenovanje na vodstveni položaj v javnem sektorju privilegij, in ne pravica posameznika, kar vpliva tudi na sodno varstvo ter izdajo začasne odredbe v postopkih imenovanj, je v sklepu med drugim zapisalo upravno sodišče.

Sodišče pa še ni odločilo o tožbi, s katero Lindav izpodbija izbirni postopek, v katerem je bil za prvega človeka policije izbran Jušić. Upravno sodišče bo o tem odločilo v glavnem postopku, kot so navedli, bodo zadevo zaradi narave in pomena obravnavali absolutno prednostno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje