LPP spreminja traso najmlajše linije

Slovenija 11. Nov 202211:21 2 komentarja
Avtobusna postaja LPP
N1

S ponedeljkom bo avtobus mestnega potniškega prometa (LPP) začel voziti tudi po Tbilisijski in Cesti dveh cesarjev. LPP je namreč prenovil linijo 16, ki jo je uvedel konec lanskega leta. Povezovala bo Črni log in Trnovo.

Ljubljanski potniški promet ima 33 mestnih linij. Med številkami na primer manjkajo linije 4 in 17, kar nekaj linij pa občasni uporabniki mestnega javnega prevoza niti ne poznajo. Trasa najmlajše med njimi – linija številka 16 – ki je začela voziti konec lanskega decembra, se bo prihodnji teden spremenila.

Nova trasa linije 16 bo potekala od Črnega loga po Cesti v Gorice, naprej levo po Cesti dveh cesarjev, desno na Cesto v Gorice in desno na Tržaško cesto. Trasa se bo nato nadaljevala po Tbilisijski cesti, Cesti v Mestni log, Cesti dveh cesarjev in naprej po obstoječi trasi do obračališča v Trnovem ter enako v obratni smeri.

Novi potek linije 16 po Tržaški cesti bo potnikom omogočal dodatno možnost prestopanja na liniji 6 in 6B, poleg že obstoječih možnosti prestopanja na liniji 1 in 9. “S spremembo poteka linije smo želeli uporabnikom linije 16 omogočiti neposredno navezavo na linijo 6 in s tem boljše možnosti prestopanja, hkrati pa tudi dostop do industrijske cone Vič,” je za N1 povedal Rok Vihar, namestnik direktorja LPP.

S spremembo bosta vzpostavljeni tudi dve novi postajališči, in sicer na križišču Tbilisijske in Tomažičeve v obe smeri in na križišču Tbilisijske in Ceste v Mestni log – prav tako v obe smeri.

Avtobusi na tej liniji vozijo le med delavniki.

Lpp linija 16
LPP

V ponedeljek tudi nova linija 10

V ponedeljek bo LPP uvedel tudi novo linijo 10. Povezala bo naselja Podgrad, Zalog in Zadobrova z javnim potniškim prometom. S tem bodo občanom, ki živijo na področju Podgrada in ob Agrokombinatski cesti, približali mrežo linij javnega potniškega prometa, menijo na LPP.

Začetek linije 10 bo v Podgradu na Podgrajski cesti. Trasa linije bo nato zavila levo na Cesto v Kresnice, Zaloško cesto, nadaljevala pot po Hladilniški poti ter Agrokombinatski cesti, od tam pa zavila levo na Snebersko cesto in končala na obračališču Zadobrova (Slika 1). Potnikom linije 10 bo omogočen prestop v Zalogu na linijo 11, ter v Zadobrovi na liniji 12 in 25.

Mestni potniški promet sicer v začetku prihodnjega leta uvaja tudi spremembo pri plačevanju voženj z avtobusi. Po novem bo mogoče vozovnico plačati tudi s kartico neposredno na avtobusu. Uvedbo novega plačilnega sredstva za plačilo voženj z ljubljanskim mestnim avtobusom so konec septembra potrdili mestni svetniki. V prihodnje bo tako poleg Urbane in Valu Monete k čitalnikom na avtobusu prisloniti tudi bančno oziroma kreditno kartico.

Novost naj bi na avtobusih zaživela v začetku prihodnjega leta.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje