Luka Svetina ne bo več vodil Odmevov, Valentina Plaskan pa ne Dnevnika

Slovenija 22. Sep 202317:31 43 komentarjev
Luka Svetina in Valentina Plaskan
Luka Svetina in Valentina Plaskan. Foto: RTVS

Kadrovske menjave na javni radioteleviziji se nadaljujejo. Odslej Odmevov na prvem programu Televizije Slovenija ne bo več vodil Luka Svetina. "V. d. odgovorne urednice me je obvestila, da name ne računa več kot voditelja Odmevov, ostajam pa del informativnega programa," je Svetina sporočil prek enega od družbenih omrežij. Tudi Valentina Plaskan ne bo več vodila Dnevnika. Oba sta na Televiziji Slovenija začela delati po tem, ko je njeno vodenje prevzel Uroš Urbanija.

Od vodenja oddaje Odmevi na prvem programu Televizije (TV) Slovenija se poslavlja Luka Svetina, je sporočil prek družbenega omrežja X.

V. d. odgovorne urednice Polona Fijavž, ki je to mesto prevzela pred kratkim, ga je danes obvestila, da nanj ne “računa več kot voditelja Odmevov”. “Ostajam pa del informativnega programa. Hvala prejšnjemu vodstvu za priložnost in Rosviti Pesek za pomoč”, je zapisal in dodal, da bo svoje novinarsko poslanstvo še naprej opravljal “po svoji vesti in stremel k objektivnosti”. Za sodelovanje se je Svetini zahvalila tudi Pesek. Zapisala je, da je ‘proces’ uvajanja tekel v obe smeri.

Po poročanju nekaterih medijev tudi Valentina Plaskan ne bo več vodila Dnevnika. Kot je znano, sta Svetina in Plaskan na TV Slovenija začela delati po tem, ko je njeno vodenje prevzel Uroš Urbanija. Svetina je bil v preteklosti novinar Nove24TV, Plaskan pa Planeta TV.

Spomnimo, da se je novo vodstvo odločilo za spremembe tudi pri oddaji Arena, od katere sta se morala posloviti Igor Pirkovič in Vida Petrovčič. Kot so v četrtek sporočili z RTV Slovenija, bo na malih televizijskih ekranih v istem terminu odslej prenovljena oddaja “Arena, pogled naprej”, ki bo “nadaljevanje dosedanje oddaje z jasnim vsebinskim fokusom, do konca leta usmerjenim v odpravljanje posledic vremenskih katastrof”.

Prvo oddajo, ki bo na sporedu že prihajajoči ponedeljek, bosta vodila Elen Batista Štader in Jan Novak, urednica bo Vesna Pfeiffer.

Za pojasnila smo se obrnili tudi na RTV Slovenija, kjer nam na konkretna vprašanja niso odgovorili. Zapisali so, da v informativnem programu pripravljajo nekaj voditeljskih in uredniških sprememb, o katerih bo javnost pravočasno obveščena.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje