Prihaja večja količina dežja: kako bo za konec tedna

Slovenija 10. Maj 202310:47 1 komentar
Nevihtni oblaki
Alen Milavec/BOBO

Pred nami je obdobje spremenljivega vremena, ki bo bolj kot na maj spominjalo na april. Večja količina padavin bo zapadla med današnjim popoldnevom in jutrišnjim dopoldnevom, bolj mokra pa bo tudi nedelja.

Do prve polovice prihodnjega tedna ne bo nič topleje kot zdaj, prav tako bo vreme precej nestabilno s pogostimi padavinami, je za N1 povedal Andrej Velkavrh z Agencije RS za okolje (Arso).

Današnji in jutrišnji dan bosta pod vplivom sredozemskega ciklona. Na jugozahodu že dežuje, dež pa se bo čez dan širil v notranjost Slovenije. V Slovenskih goricah in Prekmurju bo suho do noči.

Jutri zjutraj bo začelo deževati tudi na severovzhodu, kjer bodo padavine vztrajale ves dan. Dež na zahodu države bo medtem prenehal. Ob morju bo tako suho, pas kompaktne oblačnosti z dežjem pa se bo počasi pomikal proti vzhodu. Ponekod se bo oblačnost trgala, nastajale pa bodo občasne krajevne padavine.

Spremenljivo vreme bo vztrajalo tudi v petek in soboto. Dopoldneva bosta večinoma suha, popoldne bodo spet nastajale krajevne plohe in nevihte. “Ni nujno, da bo povsod deževalo, prav tako bo dež začel in spet prenehal,” je pojasnil Velkavrh. Nedelja bo oblačna, po napovedih pa bo deževalo ves dan.

Jutri bo na Štajerskem okoli 12 stopinj Celzija, na Primorskem, kjer bo dež prenehal, pa tudi do 20 stopinj Celzija. V osrednjem delu Slovenije se bodo temperature gibale pri 15 stopinjah Celzija. “Temperature bodo različne od kraja do kraja, od dneva do dneva,” še pravi dežurni prognostik.

Največ dežja bo padlo med današnjim popoldnevom in jutrišnjim dopoldnevom, “namočena” bo tudi celotna nedelja. Tudi začetek prihodnjega tedna bo zaznamovalo spremenljivo vreme s plohami, tako da v naslednjih dneh dežnika le ne pozabite doma.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje