Marca se začenja vpis v ljubljanske vrtce, na voljo skoraj 14.000 mest

Slovenija 16. Feb 202214:45 > 14:58 0 komentarjev
Vrtec
PROFIMEDIA

Starši na območju Mestne občine Ljubljana bodo lahko svoje otroke v vrtce vpisali od 1. do 15. marca. Na voljo bo malce manj kot 14.000 vpisnih mest, cene vrtcev pa za zdaj ostajajo enake. Občina v vrtce veliko vlaga, načrtuje pa že nove naložbe.

Vpis otrok v vrtce v Mestni občini Ljubljana bo potekal od 1. do 15. marca. Zaradi epidemiološke slike bo vpis v vseh ljubljanskih javnih vrtcih potekal po priporočeni ali elektronski pošti na naslov vrtca. Letos bo na voljo malo manj kot 14.000 vpisnih mest.

Po 11. aprilu bodo starši že obveščeni, v kateri vrtec je bil sprejet njihov otrok. Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković je ob tem dodal, naj starši, če je to mogoče, prijavijo stalno prebivališče v Ljubljani, saj so tudi od tega odvisne točke za sprejem njihovega otroka.

Cene vrtcev za zdaj ostajajo enake, saj Mol staršev ob vedno višjih cenah elektrike in ogrevanja ne želi še dodatno finančno obremenjevati.

Janković je povedal, da občina v vrtce veliko vlaga: dvignjeno povprečnino za občine so v Ljubljani v prvih dveh mesecih porabili izključno za vrtce, strošek mesečnih plač za zaposlene v vrtcih pa znašajo okrog 4,5 milijona evrov.

Občina sicer ima seznam vrtcev, kjer je načrtovana obnova, a še čaka na potrebna gradbena dovoljenja. V vsakem primeru pa del ne bodo začeli pred 1. julijem, saj želijo kar največ narediti poleti in tako staršev ne obremeniti takrat, ko delajo in ko njihovi otroci vrtčevsko oskrbo najbolj potrebujejo. Namen prenove vrtcev je energetska obnova, statična varnost objektov in namestitev sončnih panelov na zgradbe, ki to omogočajo.

Lani je bilo v ljubljanske vrtce vpisanih 13.397 otrok, pri čemer jih le 48 ni dobilo prostora. Janković se je pohvalil, da je zasedenost ljubljanskih vrtcev 96-odstotna, medtem ko je državno povprečje 82 odstotkov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!