Marcel Štefančič po oddaji: “Bil je občutek, da si na rock koncertu”

Slovenija 10. Maj 202208:23 > 09:27 16 komentarjev
Marcel Štefančič
N1

Po včerajšnjem več kot dve uri trajajočem dogodku Studio 9. maj je Marcel Štefančič povedal, da se mu zdi, da so z novim konceptom oddaje skočili v neznano in mogoče odprli novo poglavje. Urednica Studia City Alenka Kotnik pa je poudarila, da je to, kar se v zadnjih mesecih dogaja na RTV Slovenija, nikoli prej videno. Po njeni oceni so poteze vodstva namenjene odganjanju gledalcev javnega servisa.

Marcel Štefančič je po koncu več kot 2 uri trajajočega dogodka povedal, da je nastopati pred živo publiko tako, kot bi bil v rokenrol bendu. “Mišljeno je bilo, da bo oddaja trajala eno uro, pa je trajala dve. Tuhtal sem, zakaj rokerji na koncertu pred stotisočglavo množico nehajo. Notri je bilo 200 ali 250 ljudi in jaz nisem želel nehati. Lahko bi nadaljeval vso noč. Tako dobro je voditi (oddajo) pred publiko. Bil je občutek, da si na rock koncertu,” je dejal Štefančič.

Ocenil je, da so z oddajo v živo skočili v neznano. “Morebiti smo odprli novo poglavje v tem, kako se dela digitalno televizijo,” je povedal. Na vprašanje, ali bomo podobno oddajo videli tudi prihodnji ponedeljek, je voditelj odgovoril, da ne ve, kaj se bo zgodilo v prihodnje, in da čaka na nove ideje in na nove prostore, “kjer bi se lahko zgodilo to, kar se je tukaj”. “Čeprav po drugi strani,” je dodal, “koliko pa je Žižkov?”

Urednica Studia City Alenka Kotnik je povedala, da je oddajo doživela kot Štefančičev vrhunec. Na vprašanje, kako dojema dogajanje v zvezi s Studiom City, pa je odgovorila: “Nisem povsem prepričana, da sem v resnici dojela, kaj se nam je zgodilo, saj smo bili ves čas trdno prepričani, da se kaj takega res ne more zgoditi. Kot je nekoč napisal Tomaž Perovič, oče Studia City, je imela ta oddaja mantro, da se ves čas ukinja.” Vendar pa se to ob nobeni menjavi oblasti doslej ni zgodilo, je spomnila. “To, kar smo doživljali v zadnjega pol leta na tej naši javni RTV, je nepopisno, nikoli prej videno in mene res zelo žalosti.” Po njenem mnenju je bila že prekinitev pogodb kolumnistom Studia City namenjena odganjanju gledalcev. “Upam, da bo kdaj spet (na javnem servisu, op. a.) prostor za raznolikost in pluralnost,” je poudarila Kotnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje