Mariborski kandidatki za županjo ukradli stojnico v centru mesta

Slovenija 12. Nov 202213:05 6 komentarjev
Stojnica Divjak Mirnik
Lista za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti

Ponoči so neznanci ukradli stojnico Liste za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti na Trgu svobode v Mariboru. "Očitno je bila ponoči gverilska akcija. Upam, da se ne ponavljajo stvari, ki so se dogajale pred štirimi leti," je nočni dogodek komentirala njihova kandidatka za mariborsko županjo Lidija Divjak Mirnik in dodala, da so ob tem strgali tudi nekaj plakatov.

Lista za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti je imela na Trgu svobode v Mariboru stojnico, kjer so zbirali podpise proti sprejetju Občinskega prostorskega načrta (OPN). Ponoči so jim neznanci stojnico odtujili oziroma ukradli, so sporočili.

Kot je za N1 povedala njihova kandidatka za županjo Lidija Divjak Mirnik, so ob ukradeni stojnici neznanci potrgali tudi več plakatov po Pobrežju.

“Očitno je bila ponoči gverilska akcija. Upam, da se ne ponavljajo stvari, ki so se dogajale pred štirimi leti. Takrat so mi preluknjali vse štiri pnevmatike in mi na vetrobransko steklo položili obešeno lutko z mojim obrazom. Bojim se, da je šlo za načrtno akcijo proti meni in jaz lahko to razumem le kot grožnjo,” je komentirala Divjak Mirnik. Dodala je, da bodo speljali vse potrebne postopke in primer prijavili policiji.

“Vandalizma je vedno več in ni dopusten. Ne glede na to, ali gre za vandalizem na našo listo oziroma mene osebno, ali pa gre za vandalizem v mestu kot takšen. Tega je zadnje časa preveč,” meni.

Strgani plakati
Lista za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti

Nočejo stojnice ob Kanglerju

Zjutraj so se obrnili na občino Maribor, ki jim je zagotovila nadomestno stojnico. Postavili so jim jo ob stojnico Liste Franca Kanglerja, novo lokacijo pa predstavniki Liste za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti zavračajo, saj se distancirajo od politike Kanglerja. Ta je po njihovih besedah več kot očitno zaveznik aktualnega mariborskega župana Saše Arsenoviča, “saj je njegova lista v prvem branju podprla OPN, podpira pa tudi sprejetje v drugem branju”.

“Ne obtožujem nikogar. Se pa želim distancirati od vandalizma, nasilja in nečednih praks. Pred volilno kampanjo sem dejala, da želim, da do takšnih dogodkov ne bo prihajalo. Želim si, da bi vseh 15 kandidatov na kulturen način povedalo svoje argumente in rešitev ter da na kulturen način zaključimo kampanjo. Ne želim si, da se stvari s preluknjanimi pnevmatikami in še čim hujšim ponavljajo v Mariboru,” je še dejala Divjak Mirnik.

Pred tem sta bili stojnici Liste za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti in Liste Franca Kanglerja oddaljeni približno 30 metrov, ocenjuje Divjak Mirnik. Za stojnico so plačali takso in izbrali mikrolokacijo, kjer si želijo, da stoji tudi njihova nova stojnica.

“Zanimivo se ji zdi, da od odtujene stojnice ni ostal noben del. “Prvo sem mislila, da je mogoče šlo za kakšen vandalizem povezan z martinovanjem, vendar bi potem ostal kakšen kos stojnice, ampak na mestu, kjer je bila, ni čisto ničesar,” pojasnjuje Divjak Mirnik in dodaja, da so se že obrnili na občino, kjer pa so jim odgovorili, da naj počakajo do prihodnjega tedna ali pa si stojnico premaknejo sami. “To je nedopustno. Mi smo plačali prevoz in dostavo do lokacije, zato morajo to urediti,” meni.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje