Mariborski župan po incidentu ostal brez večine v mestnem svetu

Slovenija 21. Apr 202216:43 > 17:22 0 komentarjev
Župan MOM Saša Arsenovič
N1

Po incidentu v Mariboru, ki se je odvil med mariborskim županom Sašo Arsenovičem in 13-letnikom, je župan ostal brez večine v mestnem svetu. Iz koalicije je namreč izstopila Lista kolesarjev in pešcev.

Mariborski župan Saša Arsenovič je danes ostal brez večine v mestnem svetu, poroča Večer. Po nedeljskem incidentu, ko je bil Arsenovič nasilen do 13-letnika, je iz koalicije izstopila Lista kolesarjev in pešcev. S štirimi svetniki je bila to poleg Arsenovičeve liste najbolj številčna lista koalicije.

Josip Rotar z Liste kolesarjev in pešcev je povedal, da so pričakovali županov odstop, a so namesto tega dobili odziv, v katerem se je župan “cinično spraševal, kam gre družba, ki tolerira nesramne in neukročene otroke”, piše Večer. Po njihovi oceni je takšen odnos nepojmljiv, menijo pa tudi, da je tisti, ki takšnih dejanj ne obsodi zdaj in pogleda stran, soodgovoren za vzpostavljanje zakona ulice.

SD, ki še ostaja v koaliciji, pa se sprašuje, ali bo župan še naprej lahko uspešno izvajal svojo funkcijo. O nadaljnjih korakih bodo v stranki razpravljali naslednji teden.

Opozicijski svetnik Matic Matjašič iz Liste mladih. Povezujemo pa je Arsenoviču že, ko je incident prišel na dan, sam napisal in poslal odstopno izjavo. Odziv župana in občine je označil za “medijski spin v stilu superheroja, ki rešuje vandalizem na naših ulicah”, še piše Večer.

Župana danes sicer ni bilo na seji mestnega sveta. Tik pred njenim začetkom je sporočil, da se slabo počuti, zato je sejo vodil podžupan Samo Peter Medved.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!