Maske na voliščih priporočljive, ne pa obvezne

Slovenija 19. Apr 202209:55 > 10:31 1 komentar
Volitve
BOBO

Državna volilna komisija je na dopisni seji sprejela sklep o uporabi zaščitnih mask na voliščih. Uporaba mask bo priporočljiva, ne pa obvezna, razen ko je volišče organizirano v zdravstvenem domu ali domu za starejše.

Na dopisni seji v ponedeljek je Državna volilna komisija (DVK) sprejela sklep o spremembi navodil okrajnim volilnim komisijam in volilnim odborom za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom. V skladu z zadnjo spremembo vladnega odloka uporaba zaščitnih mask ne bo obvezna, temveč priporočljiva. V primerih, kjer je volišče organizirano v zdravstvenem domu ali domu za starejše, pa bo uporaba zaščitnih mask obvezna.

Ostali preventivni ukrepi – medsebojna razdalja, razkužila za roke, razkuževanje pisal, skrb za higieno rok in kašlja ter zračenje prostorov – medtem ostajajo v veljavi.

Poleg tega je DVK na ponedeljkovi seji imenovala volilni odbor na veleposlaništvu Slovenije v Moskvi. Sprva je bilo namreč predvideno, da volišča v Moskvi ne bo, a je DVK minuli teden sklenila, da bo vendarle odprto.

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje