Najresnejši kandidat za novega ministra je Marko Starman

Slovenija 01. Jun 202119:36 > 02. Jun 2021 09:11 0 komentarjev
Marko Starman
Tina Kosec/BOBO

Najresnejši kandidat za novega pravosodnega ministra je Marko Starman, je poročalo Delo.

Slovenska vlada je prejšnji teden razveljavila razpis za imenovanja dveh slovenskih delegiranih tožilcev na Evropskem javnem tožilstvu. Po seji vlade, na kateri so to sprejeli, je ministrica za pravosodje Lilijana Kozlovič odstopila.

V stranki SMC morajo zdaj državnemu zboru v imenovanje predlagati novega ministra. Po poročanju spletnega Dela naj bi bil eden od najresnejših kandidatov tudi Marko Starman.

TV Slovenija pa je poročala, da naj bi Starman že opravil pogovor s predsednikom vlade Janezom Janšo.

Kdo je Marko Starman?

Marko Starman je visokošolski učitelj na Novi univerzi – Evropski pravni fakulteti v Novi Gorici in vodja urada za prostor na izolski občini.

Bil je sekretar na ministrstvu za pravosodje in na ministrstvu za okolje in prostor v času prve vlade Janeza Janše, sodil pa je v kvoto stranke SLS, navaja Delo. Delal je tudi v vladni službi za lokalno samoupravo in regionalno politiko.

Je sin nekdanjega znanega odvetnika Danijela Starmana.

Janez Starman, Markov brat, je pred dnevi prevzel vodenje Odvetniške zbornice Slovenije.

Delo še poroča, da pogovori potekajo tudi z državnim sekretarjem Maticem Zupanom, vendar bi lahko bila težava, ker se je podpisal pod negativno mnenje ministrstva glede vladnega sklepa o prekinitvi postopka imenovanja evropskih delegiranih tožilcev. V času vlade Mira Cerarja je bil vodja kabineta ministra, ko je resor vodil Goran Klemenčič, še navaja Delo.

V SMC naj bi ime novega kandidata za ministra sporočili prihodnji teden.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!