Medvode z januarjem k novemu upravljavcu vodovodov z nižjo ceno vode

Slovenija 27. Dec 202116:57 0 komentarjev
voda, vodovod, pipa
Jaka Vinsek/BOBO

Sedem javnih vodovodov v občini Medvode se bo s 1. januarjem iz javnega podjetja Komunala Kranj preneslo na javno podjetje Vodovod Kanalizacija Snaga. Kot so sporočili z medvoške občine, bo cena vode pri novem upravljavcu vodovodov nižja od cene vode, ki je veljala pri prejšnjem upravljavcu.

“Občinskemu svetu Občine Medvode bomo tudi predlagali uvedbo subvencije k ceni vode za tiste uporabnike, ki jih bo z vodo še naprej oskrbovala Komunala Kranj, tako da bo cena za vse občane na javnih vodovodnih sistemih enaka,” so v sporočilu za javnost zapisali na občini.

Voka Snaga bo prevzela upravljanje javnih vodovodov Medvode, Topol, Žlebe, Studenčice, Belo, Trnovec-sever in Osolnik, medtem ko območje krajevne skupnosti Smlednik (razen naselja Brezovec) ostaja v upravljanju Komunale Kranj, prav tako v upravljanju društev, zavodov in Režijskega obrata Medvode ostajajo drugi manjši vodovodi.

Kot so pojasnili odgovorni, je do prehoda prišlo v skladu z odločitvijo občinskega sveta Občine Medvode in odlokom o oskrbi s pitno vodo v občini Medvode.

Vodovod Kanalizacija Snaga je sicer doslej v občini že izvajal storitev odvajanja in čiščenja odpadne vode. Ob tem so na občini še pojasnili, da uporabnikom ni treba urejati nobenih dodatnih soglasij z vidika obračuna storitev. Uporabniki bodo od podjetja Voka Snaga še naprej prejemali eno položnico, le da bo šlo po novem za skupno položnico za oskrbo s pitno vodo ter odvajanje in čiščenje odpadne vode.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!