Meteorolog napoveduje: Pade lahko toliko dežja kot ga ni vse poletje

Slovenija 14. Sep 202221:22 3 komentarji
Vreme
Twitter: Blaž Šter

Pred prihodom polarne fronte, ki bo konec tedna zajela Slovenijo, bo okrepljeni jugozahodnik v naslednjih dneh prinesel tudi veliko pošiljko vlage. "Že dolgo nismo bili v Evropi v padavinskem maksimumu," je na Twitterju zapisal meteorolog agencije za okolje Blaž Šter in napovedal, da lahko v nekaterih delih Slovenije pade tudi toliko dežja, kot ga ni padlo v vsem poletju.

Okrepljeni jugozahodnik bo v naslednjih dneh prinesel veliko pošiljko vlage. Že v četrtek in petek se bodo tako znova pojavljale nevihte z močnejšimi nalivi. “Ne bi bil presenečen, če bo kje padlo več dežja, kot ga je bilo v celem poletju,” je na družbenem omrežju Twitter zapisal meteorolog agencije za okolje (Arso) Blaž Šter.

Najnižje jutranje temperature bodo tako v četrtek od 15 do 20, ob morju okoli 22 stopinj Celzija. Čez dan bo pretežno oblačno. Nastajale bodo plohe in nevihte, možni bodo krajevni nalivi. Še bo pihal jugozahodni veter, ob morju pa jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 stopinj Celzija. Tudi v petek bo oblačno. Dež bo od severa postopno zajel vso Slovenijo, sprva bodo vmes tudi nevihte. Popoldne bo zapihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem zvečer burja.

Kot smo poročali, bo Slovenijo konec tedna dosegla obsežna zaloga polarne zračne mase, ki bo s seboj prinesla konkretne ohladitve. Najnižja jutranja temperatura bi lahko bila v soboto sedem stopinj Celzija, v nedeljo šest, naslednji torek pa se živo srebro zjutraj naj ne bi povzdignilo nad 5 stopinj Celzija. “Temperature se bodo lahko krajevno spustile še nižje,” je za N1 pojasnil Šter. Glede na napovedi zato ni odveč nasvet, da na plan povlečete topla oblačila.

Kakšno bo vreme od 18. do 23. septembra?

V nedeljo se bo od zahoda k nam razširilo obsežno območje visokega zračnega tlaka. V prihodnjem tednu bodo Alpe pod vplivom severnih do severozahodnih višinskih vetrov. Z njimi bo tudi k nam pritekal hladen in razmeroma suh zrak. Kaže na dokaj sončno, a hladno vreme. Jutranje temperature bodo okoli 5, najvišje dnevne pa med 15 in 20 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje