Milan Krek pisal predsednikom parlamentarnih strank

Slovenija 08. Jul 202117:12 > 17:17 3 komentarji
Milan Krek
N1

Direktor NIJZ Milan Krek je pisal predsednikom parlamentarnih strank. Pozval jih je "k podpori cepljenja članov in podpornikov vaše stranke".

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek je predsednikom parlamentarnih strank poslal dopis, v katerem jih je pozval k podpori cepljenju in k spodbujanju uporabe gradiv kampanje “Nalezimo se dobrih navad – cepimo se”.

V pismu je Krek izpostavil, da je pandemija covida-19 povzročila eno največjih kriz v zadnjem stoletju, ki je korenito spremenila naša življenja, cepljenje pa je v tem trenutku edino realno upanje, da se ne bo ponovila tudi v naslednji hladni sezoni. “Da bi čim prej dosegli potrebno stopnjo precepljenosti, ki nam bo omogočala vrnitev v normalno življenje, se na vas obračamo s pozivom k podpori cepljenja članov in podpornikov vaše stranke in k čim večji uporabi gradiv kampanje Nalezimo se dobrih navad – cepimo se,” je zapisal Krek.

 

K sodelovanju parlamentarnih strank je sicer na ponedeljkovi seji državnega zbora pozval tudi premier Janez Janša. “Vsaj zdaj stopimo skupaj, da prepričamo čim več ljudi, da se cepijo,” je dejal. Dodal je, da bodo le tako preprečili, da bi tudi “mi morali sprejemati zakonodajo, kjer bo cepljenje vsaj za določene kategorije obvezno”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje