Mimoidoči niso prepoznali kandidatov: “Pa saj to je vendar moja baza” (VIDEO)

N1 volilna soočenja 15. Okt 202206:00 0 komentarjev

Do predsedniških volitev, ki bodo 23. oktobra, je še dober teden dni. Še nekaj manj časa pa imajo kandidati za predsednika republike na voljo, da prepričajo volilce. Na N1 smo se odločili za zanimiv preizkus prepoznavnosti predsedniških kandidatov. In kaj na to pravijo kandidati?

Med ljudi smo poslali našega novinarja Jakoba Murovca, ki je poleg fotografije predsedniških kandidatov mimoidočim pokazal tudi fotografijo estradnikov in drugih znanih Slovencev. Sogovorniki so sicer hitro ugotovili, da jim na eni strani kažemo politike, nekateri so vedeli tudi, da gre za predsedniške kandidate, a konkretna imena so šla težje z jezika.

Za Vladimirja Prebiliča je eden od državljanov dejal, da mu je zagotovo ime Miha. Kako to komentira? “Kaj naj rečem. Očitno je res še malo premalo prepoznavnosti, se strinjam. Še vedno pa sem v nekaterih drugih krogih po moje kar dobro prepoznan – med mladimi, zlasti tistimi, ki hodijo ali so hodili na FDV, in teh ni malo, me bodo gotovo prepoznali,” je dejal. Sam je sicer prepoznal kar nekaj estradnikov, saj ima dve najstniški hčeri in bi bil torej “slab oče”, če jih ne bi prepoznal.

Milan Brglez pa je priznal, da je sam prepoznal zelo malo estradnikov, saj so njegovi otroci že malo starejši in je sam izven teh krogov. “In ne bi bilo dobro, da bi bili politiki bolj znani kot drugi ljudje v državi. Jaz bi se zavzemal za takšen tip politike, kot je v Švici. Praktično se sploh ne ve zanje. Ampak peljejo zadevo tako, kot je treba. In če nikogar ne moti, je zadeva toliko bolje izpeljana,” je povedal.

Niso pa mladi prepoznali Mihe Kordiša, ki se je med ogledom posnetka čudil, češ, “pa saj to je vendar moja baza”. Ali ga je to presenetilo? “Niti ne. Nikoli nimaš prvoosebnega stika s celotno generacijo, niti neposrednega stika prek socialnih omrežij s celotno generacijo. Vsi pa vodimo svoja življenja, kakor nam najbolj odgovarja glede na vrednote, ki jih imamo. Mislim, da imajo ti mladi ljudje še čas, da se interesirajo za politiko, če ne prej, ko bodo iskali svoje stanovanje in bodo videli, kakšne so najemnine v Ljubljani. Takrat bodo pa videli, kdo je Miha Kordiš, ki se bori za njihove ‘flete’,” je odgovoril.

So pa volilci med vsemi kandidati najbolj prepoznali Natašo Pirc Musar. Splošna prepoznavnost je njena prednost v tej bitki, a ji na drugi strani podpora v javnomnenjskih raziskavah pada, zdaj je v tesnem spopadu z Brglezom za uvrstitev v drugi krog. Kako ga bo skušala do 23. oktobra še premagati? “Res je, da moja prepoznavnost velika zaradi dela na POP TV in na nacionalni televiziji. Deset let sem bila informacijska pooblaščenka, nastopam v medijih. Tega se zavedam. Prepričana sem, da bodo prepoznali tudi moje vrednote – srčnost, energičnost. Zagotovo bom srčna, energična in delovna predsednica,” je dejala.

Jih vi prepoznate? Rešite kviz

Loading...

Oglejte si celotno N1 SOOČENJE

Podkast: soočenje lahko tudi poslušate

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!