Minister ob koncu šolskega leta: “Vaša dejanja imajo neprecenljivo vrednost”

Slovenija 24. Jun 202414:01 2 komentarja
minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda
Foto: Egon Parteli/N1

Minister Darjo Felda se je ob koncu leta zahvalil vsem zaposlenim v vzgoji in izobraževanju, šolarjem pa čestital za še eno leto učenja in uspehe.

Ob koncu šolskega leta se je minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda s poslanico zahvalil zaposlenim v vzgoji in izobraževanju.

Minister je izpostavil, da družba, torej tudi šolski prostor, brez premora terja redne prilagoditve in izboljšave. Pri tem se je zahvalil vsem predanim učiteljem, vzgojiteljem, ravnateljem in ostalim zaposlenim v vzgojno-izobraževalnem sistemu ter vsem pristojnim institucijam, ki z vnemo sodelujejo pri snovanju in umeščanju sprememb in prilagoditev v šolskem prostoru. “Vaši predlogi, izkušnje, skrbnost, vztrajnost in seveda neomajna predanost pedagoškemu poslanstvu so tiste lastnosti, brez katerih kakovostnih javnih šol v Sloveniji ne bi bilo,” je zapisal.

Zahvalil se je tudi vsem staršem in skrbnikom, ki podpirajo otroke in mladostnike na njihovi izobraževalni poti, pri tem pa jim nudijo varno zatočišče in spodbudo, ki mlajše opremi s čustveno odpornostjo in samozavestjo pri premagovanju ovir pri učenju, medosebnih odnosih in v življenju nasploh.

Najpomembnejše je, da z znanjem rastejo srčnost, človečnost in odprt pogled na svet, je zapisal. “Vse to so lastnosti, ki jih potrebujemo, da lahko svet spreminjamo na bolje – danes in v prihodnosti,” meni.

Čestital tudi učencem in dijakom

Učencem in dijakom je čestital za še eno leto učenja in vse dosežke. “Vem, da ste priznanja in pohvale za odlične ocene in dobre uvrstitve na tekmovanjih že prejeli, a ob tej priložnosti bi rad posebej izpostavil tiste med vami, ki ste v tem letu pokazali pravo srčnost. Hvala vsem, ki ste priskočili na pomoč sošolcem v stiski, povzdignili glas proti krivici, polepšali dan s prijazno besedo in prispevali k pozitivnemu vzdušju v razredu. Vaša dejanja, čeprav morda neopazna na prvi pogled, imajo neprecenljivo vrednost,” meni minister.

Poudaril je, da učenje otroke in mladostnike spremlja na vsakem koraku in vse dni v letu. “Prepričan sem, da vas bodo tudi letošnje počitnice obogatile z znanjem, bodisi v času morskih dogodivščin, med druženjem s prijatelji v parku, na gozdnem pohodu, ob sklepanju novih poznanstev ali med branjem kakšnega posebej vznemirljivega romana,” je zapisal minister.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje