Ministrica Simona Kustec okužena s koronavirusom

Slovenija 16. Avg 202111:52 > 14:59 1 komentar
Simona Kustec
Borut Živulović/BOBO

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je sporočila, da je pozitivna na koronavirus. "Od sobote dalje sem v samoizolaciji," je zapisala na Twitterju. Po navedbah ministrstva za izobraževanje, znanost in šport delo na ministrstvu teče "nemoteno", ministrico pa nadomeščata državna sekretarja.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je po Twitterju sporočila, da je okužena s koronavirusom.

Na družbenem omrežju je zapisala, da “covid-19 ne izbira. Od sobote dalje sem v samoizolaciji, danes potrjen pozitivni izid. Vse aktivnosti za varen začetek šole tečejo nemoteno dalje. Vse dobro,” in pripisala ključnik gremo v šolo.

Z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so za N1 potrdili, da je ministrica v samoizolaciji, odkar je v soboto začutila simptome nahoda. Po njihovih besedah delo na ministrstvu poteka nemoteno. “Ministrica dela na daljavo, deset dni bo v samoizolaciji, na ministrstvu pa jo nadomeščata državna sekretarja. Vsi zaposleni, ki so bili v neposrednem stiku z ministrico, so bili testirani. Vsi zaposleni v kabinetu ministrice ves čas nosijo zaščitne maske in sledijo ostalim NIJZ ukrepom na delovnem mestu,” so sporočili.

Po informacijah N1 je bila ministrica namreč še v petek na ministrstvu, kjer je bila v stiku z zaposlenimi v kabinetu. Ali bo moral v samoizolacijo na ministrstvu za izobraževanje še kdo, ni znano.

Ministrica in njen kabinet polno cepljena

Ministrica Kustec je polno cepljena s cepivom proizvajalca AstraZeneca, prav tako so po naših informacijah polno cepljeni tudi vsi člani njenega kabineta.

Kot so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, je “ministrica ves čas tudi po cepljenju ravnala samozaščitno, v skladu s priporočili NIJZ. Ministrica prav navedenemu pripisuje dejstvo, da so znaki okužbe blagi in obvladljivi,” so še sporočili z ministrstva.

Pahorjev test negativen

Po informacijah N1 ni znano, kje se je ministrica okužila. Nedavno se je udeležila olimpijskih iger v Tokiu, v torek prejšnji teden pa je s predsednikom države Borutom Pahorjem na Brdu pri Kranju sprejela slovenske olimpijce. Isti dan se je srečala tudi z japonskim veleposlanikom v Sloveniji Hiromichijem Matsushimo.

Predsednik države je danes sporočil, da je bil njegov test na koronavirus negativen. “Po tem, ko me je danes ministrica obvestila, da je žal okužena s covidom-19, sem se preventivno testiral, ker sem bil prejšnji teden z njo v stiku in ker imam danes popoldan in zvečer delovne obveznosti, povezane z druženjem z ljudmi. Test je bil negativen in tudi sicer se super počutim,” je sporočil.

To sicer ni prvi primer samoizolacije za ministrico. Zaradi udeležbe na prireditvi, ki jo je organiziral Olimpijski komite Slovenije (OKS), na kateri udeleženci niso upoštevali priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in nosili zaščitnih mask, se je preventivno samoizolirala že septembra lani. Na delo se je vrnila po tem, ko je dobila negativen test na koronavirus.

Okuženih že več ministrov

S koronavirusom se je okužilo že več ministrov v Janševi vladi. Oktobra lani je bil pozitiven zunanji minister Anže Logar, novembra lani minister za okolje in prostor Andrej Vizjak, decembra lani minister za kulturo Vasko Simoniti, januarja letos minister za javno upravo Boštjan Koritnik, februarja pa minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj.

Poskrbimo za svoje in za zdravje drugih. Polno zaupanje cepivu in zdravniku Mario Fafangel. ?‍⚕️ ?#CepimoSe #SkupajZmoremo #AstraZeneca

Posted by Simona Kustec on Tuesday, March 23, 2021

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje