Mladi zdravniki: Dobili nismo ničesar razen obljub

Slovenija 19. Okt 202215:23 5 komentarjev
zdravnik
PROFIMEDIA

"Zakaj ne verjamemo obljubam države? Ker ta goljufa vas in nas, ko obljublja in zaračunava vsem dostopne storitve, ki pa vidimo, da jih ni. In ker ne bi bilo prvič, da nas je kakšna vlada prinesla okoli. Upamo, da bo ta dokazala, da se motimo," so ob robu podpisa sporazuma o prekinitvi za danes napovedane zdravniške stavke sporočili Mladi zdravniki. "Dobili nismo ničesar razen obljub," so jasni.

Vladna stran in Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides sta podpisala sporazum o prekinitvi za danes napovedane zdravniške stavke. Sporazum je v torek namreč potrdil stavkovni odbor Fidesa, s tem pa napovedano stavko zamrznil.

So se pa ob tem oglasili v združenju Mladi zdravniki. Kot so zapisali, niso dobili ničesar razen obljub. “Zdravnik na začetku kariere dela še naprej na urgenci za 5,5 evra neto na uro, vrhunski nevrokirurg operira možgane za 14,4 evra na uro. Razočaranje med mladimi in tudi mnogimi starejšimi zdravniki je veliko. Že sedaj imamo 1.000 zdravnikov premalo, ne mine teden, ko ne izvemo za odhod še kakšnega zdravnika iz sistema. Drvimo v smer balkanskega zdravstva,” so zapisali.

Dodali so, da so vsi, ki vztrajajo, tukaj zato, ker jim zdravje in zdravstvo predstavljata veliko dragocenost. “Borimo se za svoje mame, dedke, otroke, prijatelje, sosede, vse bolnike in bolnice,” so zapisali.

“Nismo mi tisti, ki vodimo zdravstveni sistem. Obljube in zaveze so vam in nam dali politiki. Zakaj ne verjamemo obljubam države? Ker ta goljufa vas in nas, ko obljublja in zaračunava vsem dostopne storitve, ki pa vidimo, da jih ni. In ker ne bi bilo prvič, da nas je kakšna vlada prinesla okoli. Upamo, da bo ta dokazala, da se motimo,” so v izjavi še zapisali Mladi zdravniki.

“Izraženo nezadovoljstvo zdravništva je jasen signal vladi, da mora ukrepati takoj in odločno,” so dodali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje