Kdaj se bo letos začela kurilna sezona?

Slovenija 25. Sep 202311:31 > 12:17 2 komentarja
kurilna sezona, radiator
PROFIMEDIA

Zaradi nizkih temperatur, ki smo jim bili priča minuli konec tedna in v začetku tega tedna, so mnogi prebivalci blokov že začeli pogledovati proti radiatorjem v stanovanjih in se spraševati, kdaj se bo letos začela kurilna sezona.

V soboto se je uradno začela koledarska jesen, Slovenijo pa je konec minulega tedna zajelo deževje z nizkimi temperaturami. Zaradi tega so se mnogi prebivalci blokov, ki so odvisni od ogrevanja na daljavo, že začeli spraševati, kdaj se bo letos začela kurilna sezona.

Ta se običajno začne takrat, ko se o tem dogovorijo etažni lastniki, vendar po navadi končno odločitev sprejmejo upravniki večstanovanjskih stavb oziroma blokov. Nepisano pravilo pravi, da naj bi se kurilna sezona začela takrat, ko se zunanja temperatura zraka ob 21. uri tri dni zapored spusti pod 12 stopinj Celzija. Naslednji, četrti dan je torej po navadi prvi dan kurilne sezone.

Lani se je kurilna sezona začela v začetku oktobra, leta 2021 pa že konec septembra.

Na Agenciji RS za okolje (Arso) so nam povedali, da kljub nizkim temperaturam, ki so bile izmerjene minuli konec tedna, nadaljevanja ohladitve še ni mogoče pričakovati. Prva otoplitev naj bi se zgodila že jutri. Po podatkih in napovedih Arsa v prihodnjih 14 dneh prav tako ni mogoče pričakovati občutnejših ohladitev zraka, s tem pa tudi ne začetka kurilne sezone.

Kakšno vreme lahko pričakujete v prihodnjih nekaj dneh, si lahko preberete tukaj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje