Močan naliv na Obali: poplavilo Portorož, Piran, Strunjan … (VIDEO)

Slovenija 30. Avg 202319:40 > 21:33 1 komentar

Popoldne so nevihte z močnimi nalivi zajele nekatere dele Obale, voda je zalila nekatere ceste, objekte in podhode. Poplavljen je bil tudi vrtec Morje v Luciji, na terenu so bila številna gasilska društva.

Proti večeru so Obalo znova zajele nevihte z močnimi nalivi, poplavljene so nekatere ceste v Portorožu, Piranu in Strunjanu. Meteorna voda je zalila tudi številne objekte, poplavljen je tudi vrtec Morje v Luciji.

Kot je za N1 povedal poveljnik PGD Piran Peter Ventin, so v poplavljenem vrtcu gasilci, ki prečrpavajo meteorno vodo. Na terenu so tudi predstavniki občinske civilne zaščite in župan Andrej Korenika. Kolikšna škoda je med nalivi v objektu nastala, še ni znano. “Se pa ekipe trudijo za čimprejšnjo sanacijo, da bi morda otroci že jutri lahko ponovno prišli v vrtec,” je povedal Ventin in dejal, da se razmere drugod po terenu umirjajo.

Bralec (Podhod V Luciji je poplavljen)

Sprožila sta se tudi zemeljska plazova, ki ovirata promet, obvešča prometnoinformacijski center. Polovična zapora je na glavni cesti med Izolo in Sečovljami ter pri Strunjanu in v Luciji.

Zalite so tudi nekatere ceste v Portorožu, poroča portal Neurje.si

Poplavilo je tudi ulice v Strunjanu.

Nad toplim morjem severnega Jadrana se je razvil majhen, a izrazit ciklon, je na družbenem omrežju X zapisal meteorolog Blaž Šter. “Središče se je popoldne pomaknilo nad Tržaški zaliv in severno Istro. Ob naši obali močni nalivi in konkreten veter. Na Letališču Portorož je v dveh urah padlo 66 milimetrov dežja,” je zapisal.

Pred tem so obilne padavine povzročile precej težav v Istri na Hrvaškem. Na območju Rabca, Labina in Raše so poplavljene nekatere ulice, ceste in kleti kot tudi plaža in vhod v hotele Maslinica. Po podatkih portala Istramet je v zadnjih 24 urah na območju Labina padlo 145 litrov dežja na kvadratni kilometer, poročajo hrvaški mediji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje