Motorist in sopotnica huje poškodovana, izsilila ju je voznica osebnega vozila

Črna kronika 04. Maj 202220:16 > 20:17
policija
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

Malo pred 15. uro sta v Poljanski dolini trčila motorist s potnico in voznica osebnega vozila. Okoliščine kažejo, da je voznica osebnega vozila izsilila prednost motoristu.

Ob 14.55 so gorenjski prometni policisti v Poljanski dolini obravnavali hujše trčenje med motoristom s potnico in osebnim avtomobilom, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj. Okoliščine kažejo na izsiljevanje prednosti in krivdo voznice osebnega avtomobila, so pojasnili. V nesreči sta bila potnica na motornem kolesu in voznik huje poškodovana. Motorista so s kraja nesreče odpeljali s helikopterjem Slovenske vojske, potnico pa so odpeljali z reševalnim vozilom, so pojasnili kranjski policisti, udeleženci v nesreči so slovenski državljani.

Vozniki osebnih in drugih vozil pri povzročitvi nesreče motoriste pogosto spregledajo, jim izsilijo prednost, kadar pa gre za krivdo motoristov, je največkrat vzrok za nesrečo neprilagojena hitrost in nepravilna stran vožnje. Ker bo motoristov in kolesarjev v prometu vedno več, bo tudi večje tveganje za nesreče z njihovo udeležbo, zato policija poziva k večji previdnosti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.