Na Bledu velja nov prometni režim, gneči se bo skoraj nemogoče izogniti

Slovenija 04. Mar 202407:55 0 komentarjev

Na krožnem križišču na Betinovem klancu so se začela gradbena dela, ki bodo močno vplivala na promet na Bled in z njega. Prvotni obvoz skozi Kočno in Gorje je zaradi številnih pomislekov padel v vodo, tako da bo zdaj na omenjenem klancu promet potekal izmenično enosmerno. Dela potekajo na glavni poti na Bled, kar pomeni, da bodo morali imeti jeklene živce tako domačini kot turisti. Skoraj neizbežno je, da bo vsaj nekaj časa treba na cesti čakati. Da bi bilo čim manj slabe volje, bodo poskušali poskrbeti tudi policisti, ki voznike prosijo, naj bodo strpni in upoštevajo cestna pravila. 

Na Bledu so se danes začela obsežna gradbena dela na krožišču na Betinovem klancu. Gre za glavno cesto, ki vodi na Bled in z njega, zato bodo dela močno vplivala na tamkajšnji promet, vozniki pa bodo morali imeti kar nekaj potrpljenja. Potekala bodo v dveh fazah, na cesti predvidoma do konca aprila.

Danes se je začela prva faza prenove, v sklopu katere promet po Betinovem klancu poteka izmenično enosmerno. Tako bo do 24. marca. V prometnih konicah bodo promet na klancu usmerjali ročno, ponoči pa semafor. Ker je cesta od Lesc do Bleda precej obremenjena, bi lahko zastoji segali vse do krožišča Avsenik v Lescah in avtocestnega izvoza Lesce na gorenjski avtocesti. V tem primeru bodo tja napoteni dodatni usmerjevalci prometa, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

Še vedno sicer za voznike, ki ne bodo želeli niti malo čakati na cesti čez omenjeni klanec, ostaja obvoz, ki je bil prvotno zamišljen. Torej da pot nadaljujejo do izvoza Jesenice vzhod in tam potem zapeljejo skozi Kočno in Gorje do Bleda. Ta pot je približno 15 kilometrov daljša, ob tem pa je treba upoštevati še, da gre del poti po precej ozki cesti skozi naselje.

Od predvidoma 24. marca pa do 1. aprila bo promet na Betinovem klancu do Bleda znova potekal dvosmerno, a proti Bledu le po enem pasu. V smeri Lesc bodo motorna vozila že lahko zapeljala po prenovljenem cestišču.

Na PU Kranj voznike prosijo, naj bodo v času del na cesti strpni in naj upoštevajo cestna pravila. Priporočajo jim, naj se od doma odpravijo prej in se izogibajo jutranjim in popoldanskim prometnim konicam. Svetujejo, da za pot na Bled in z njega uporabljajo javni prevoz.

Drugačen tudi prometni režim v Koritnem in na cesti za Savo

V času gradbenih del bo spremenjen tudi prometni režim na občinskih cestah v Koritnem. V naselju bo prepovedana vožnja za vsa motorna vozila z izjemo prebivalcev občine Bled, izvajalcev javnih služb in izvajalca gradbenih del v Betinu.

Drugačen bo tudi prometni režim na cesti za Savo, ki vodi od Mačkovca do Radovljice. Po dogovoru županov občin Bled, Bohinj in Radovljica bo promet po cesti dovoljen le občanom teh treh občin. V smeri proti Lancovem in Radovljici bo vzpostavljen enosmerni promet s postavitvijo prometne signalizacije.

Druga faza prenove: od 2. do 21. aprila

Po trenutnih načrtih obnove se bo predvidoma 2. aprila začela druga faza del. Takrat bo v veljavo znova stopil drugačen prometni režim, ki bo enak kot v obdobju prve polovične zapore, torej  izmenično enosmerni promet z dodatnimi usmerjevalci prometa. Tako bo do 21. aprila. Takrat bo promet čez most preusmerjen na novozgrajeni del krožnega križišča, potekal bo dvosmerno.

Dela se bodo zaključila do konca maja, ko bosta na Betinu urejeni tudi nova kolesarska in peš pot.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!