Popoldanski zastoji in gneča na cestah napovedali prometno pester vikend

Slovenija 06. Apr 202316:40 > 19:48 0 komentarjev
gneča, promet, kolona
Aljaž Uršej/N1

Voznike je na slovenskih avtocestah popoldne pričakalo več zastojev. Prometnoinformacijski center je o gneči poročal s praktično vseh krakov avtocestnega križa. Situacija se je povečini že umirila.

Na številnih avtocestnih odsekih po Sloveniji je bil promet celotno popoldne zelo gost. Gneča je bila največja med popoldansko konico, ko so vozniki zaradi nesreče na primorski avtocesti do Ljubljane vozili kar uro dlje kot običajno.

O gostem prometu so poročali tudi z gorenjske, pomurske in štajerske avtoceste, s težavo pa so se vozniki prebijali tudi po ljubljanski obvoznici.

Stanje se je zvečer umirilo, promet po državi pa je večinoma stekel. Zastoj je le še na štajerski avtocesti med Šentiljem in Dragučovo proti Mariboru.

Zastoji pred velikonočnim koncem tedna

V večjem delu Evrope se kmalu začenjajo velikonočni prazniki, v Nemčiji pa počitnice, zato lahko zastoje na slovenskih cestah pričakujemo ves konec tedna. Kot opozarjajo na prometnoinformacijskem centru, bo najbolj obremenjeno avtocestno omrežje iz smeri Avstrije proti Hrvaški, zastoje pa lahko pričakujemo tudi na ljubljanskem obroču, zaradi rekonstrukcije hitre ceste med razcepom Zadobrova in rondojem Tomačevo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!