Previdno na pot: zaradi velikonočnih praznikov na cestah že danes gneča

Slovenija 06. Apr 202308:46 > 12:49 2 komentarja
Gneča štajerska avtocesta
N1

Zaradi prihajajočih velikonočnih praznikov je konec tedna na avtocestah pričakovati gnečo. Najbolj obremenjena bo primorska avtocesta, upočasnjen promet pa je voznike pričakal že v četrtek.

V večjem delu Evrope se kmalu začenjajo velikonočni prazniki, v Nemčiji pa počitnice, zato lahko konec tedna tudi na slovenskih cestah pričakujemo gnečo.

Kot opozarjajo na prometnoinformacijskem centru, lahko močno povečan promet pričakujemo že danes, in sicer na primorski avtocesti iz Istre proti Ljubljani in naprej proti Štajerski ter od Avstrije proti Ljubljani in naprej proti Hrvaški.

Bolj obremenjeni bodo tudi ljubljanski obroč in mestne vpadnice. Daljše potovanje je pričakovati tudi v času prometnih konic ter zgostitve predvsem na območjih, kjer so delavne zapore. Pripravljalna dela, ki lahko povzročijo gnečo, v obe smeri potekajo na gorenjski avtocesti med galerijo Moste in Podtaborom ter na dolenjski avtocesti med Ivančno Gorico in Bičem.

Prav tako bo zaradi rekonstrukcije hitre ceste med razcepom Zadobrova in rondojem Tomačevo do 16. aprila promet potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Iz smeri Zaloške (vzhodne ljubljanske obvoznice) in Šentjakoba (Štajerske) proti ljubljanski severni obvoznici H3 bo promet potekal po enem voznem pasu.

V petek, nedeljo in ponedeljek bodo občasno veljale omejitve tovornega prometa, zato je v času brez omejitev pričakovati povečano število tovornih vozil na cestah.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje