Na Gradiški turi umrl 34-letni plezalec

Gradiška tura
Foto: Hribi.net (Fotografija je simbolična)

Med plezanjem na Gradiški turi je umrl 34-letni plezalec s Primorske. Po doslej zbranih podatkih policije je moški plezal po steni v smeri Supernove in po približno 50 metrih plezanja iz neznanega vzroka omahnil v globino. Zaradi hudih poškodb je na kraju umrl. 

Med plezanjem na Gradiški turi nad Vipavo je v petek okoli pol dveh popoldan prišlo do nesreče, v kateri je umrl 34-letni plezalec z območja severne Primorske, sporočajo s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

34-letnik se je v petek zjutraj odpravil na Gradiško Turo, a se ni vrnil, zato so ga začeli iskati. “Pogrešani je bil najden sto metrov stran od cerkve sv. Nikolaja pod steno Draške Ture in ni kazal znakov življenja,” so zapisali.

Po doslej zbranih podatkih policije je 34-letnik plezal po steni v smeri Supernove in po približno 50 metrih plezanja iz neznanega vzroka omahnil v globino. Zaradi hudih poškodb je na kraju umrl.

Pri iskanju so poleg ajdovskih policistov sodelovali tudi gorski reševalci iz Tolmina, Ajdovščine in Ljubljane, v iskalno akcijo je bil vključen tudi helikopter.

Policija bo po zaključeni preiskavi obvestila okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS