Četrtkova neurja: črpali meteorne vode in številni udari strel

Slovenija 09. Sep 202207:49 0 komentarjev
Nevihtno vreme
Borut Živulović/BOBO

Danes bodo po opozorilih uprave za zaščito in reševanje predvsem na jugozahodu države še vedno možne močnejše nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra in točo.

Včeraj je ob stacionarni nevihti v Tržaškem zalivu največ padavin padlo v okolici Trsta, je na družbenem omrežju Twitter zapisal meteorolog Blaž Šter. Vremensko je bilo najbolj pestro v Italiji, kjer se je v bližini Rima razvil tudi tornado. Sistem za beleženje udarov strel je zabeležil kar 165.782 udarov strel, poroča Neurje.si.

Odkrite strehe in številne strele

V delu slovenske Istre in na Krasu so bile včerajšnje padavine najobilnejši dež letos.

V četrtek je neurje največ težav povzročilo na Obali in v okolici Sežane, kjer so gasilci v večini primerov črpali meteorne vode iz različnih objektov. Po navedbah Uprave za zaščito in reševanje so gasilci prav tako odmašili jaške in prekrili nekaj streh objektov. V četrtkovem neurju z močnejšimi nalivi in sunki vetra so bili tudi številni udari strel. V Bazoviški ulici in in v Ulici Istrskega odreda v Luciji je strela udarila v dimnik stanovanjske hiše in ga poškodovala. Uničena je bila tudi električna napeljava, zato so stanovalci ostali brez električne energije.

V Izoli pa je močno deževje zalilo ravno streho in atrij na večstanovanjskem bloku. Koprski gasilci so odmašili strešne meteorne jaške in tako preprečili nadaljnje zalivanje spodnjih stanovanj. Ker je voda zalila predvidoma tri spodnja stanovanja, so stanovalcem svetovali izklop električne energije.

Za danes uprava za zaščito in reševanje opozarja, da so predvsem na jugozahodu države še vedno možne močnejše nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra in točo.

Sicer bo pretežno oblačno, z dnevnimi temperaturami med 17 in 24, na Goriškem in ob morju do 26 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!