Na območju Rudnika in Golovca opažen medved

Slovenija 22. Jul 202216:21 0 komentarjev
Rjavi medved
Denis Sadikovič/N1

Na družbenih omrežjih se je razširilo obvestilo, da naj bi se na območju Ljubljane na Rudniku, Golovcu in Orlah, ki je sicer v teh dneh privlačno tudi za sprehajalce, zadrževal medved. V lovski družini Škofljica ob tem svetujejo izogibanje omenjenim območjem. Ob morebitnem srečanju pa naj sprehajalci ohranijo mirno kri in se mirno umaknejo.

V Lovski družini Škofljica sicer informacije o morebitni prisotnosti medveda ne morejo potrditi, saj ni bila podana nobena prijava. Kot so pojasnili za STA, pa ne izključujejo možnosti, da gre za resnične navedbe.

Sprehajalcem tako odsvetujejo zadrževanje na omenjenih območjih, še posebej v zgodnjih jutranjih in poznih večernih urah. Prav tako svetujejo, da se sprehajalci zadržujejo v manjši skupinah, so glasni in tako medveda opozorijo na svojo prisotnost. Če sprehajajo psa, naj bo ta obvezno na povodcu.

V večini primerov se bo medved umaknil, so pojasnili v lovski družini.

V primeru, da gre za medvedko z mladiči, utegne sicer biti srečanje manj prijetno, še opozarjajo. V tem primeru poskušamo ostati mirni in se odmakniti stran od medveda. Kot še opozarjajo v lovski družini, pri tem odsvetujejo mahanje in vsakršne nagle gibe.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!