Na Rožniku nov najemnik, okoli njega pa številna vprašanja

Nepremičnine 18. Sep 202306:08 7 komentarjev
Gostilna Rožnik
N1

Odkar je z julijem gostilno na ljubljanskem Rožniku zapustil najemnik, je gostinska ponudba okrnjena, informacij o novem najemniku pa zelo malo. Kakšni so načrti novega najemnika in kdaj bo gostilna znova vabila s pestro ponudbo?

Konec junija je gostilno na Rožniku zapustil dotedanji najemnik Peter Zupanc, ki jo je najemal prek družbe Tribune naložbe.

Od takrat je podoba Cankarjevega vrha drugačna, kot smo je bili navajeni v zadnjih letih.

Miz in klopi praktično ni več oziroma so v močno zmanjšanem številu postavljene le ob hiši, na drugi strani poti je še nekaj ležalnikov. Pijačo za zdaj strežejo le iz kioska, ki so ga postavili pred hišo, kavo ponujajo na avtomatu, predvsem pa v ponudbi ni zaščitnega rožniškega znaka – flancatov.

Gostilna RožnikN Gostilna RožnikN
N1
Gostilna Rožnik Gostilna Rožnik
N1
Gostilna Rožnik Gostilna Rožnik
N1
Gostilna Rožnik Gostilna Rožnik
N1
Gostilna Rožnik Gostilna Rožnik
N1

Nov najemnik skrivnosten

Gostilno je prevzel nov najemnik, vendar so informacije o njem zelo skope. Najel naj bi jo Davorin Marinič, s. p., ki ima v Grosuplju trgovino Lovec. Marinič je ob našem klicu dejal, da nam ne more razkriti, za koliko časa je najel gostilno, ker je to poslovna skrivnost. Prav tako ni želel govoriti o načrtih, prenovi in gostinski viziji. Delovanje bo prilagodil razmeram.

Vodenje bo prevzela Natalija Bernik, ki bo kmalu ustanovila svoje podjetje. Bernik za pojasnila ni bila dosegljiva. V sporočilu je odgovorila le, da v tem trenutku ne dajejo izjav.

Delo je v prvi polovici avgusta poročalo, da je nova najemnica gostilno prevzela 2. julija in da bo do septembra potekala prenova, zato bodo začasno stregli le v kiosku. V pogovoru za omenjeni časnik je dejala še, da ima precej izkušenj in da je v preteklosti deset let že delala v gostilni Rožnik, ko jo je najemal še predprejšnji lastnik. Napovedala je, da bodo v ponudbo znova vrnili flancate, ki bodo verjetno drugačne oblike, sicer pa bo ponudba takšna, kakršna ustreza tej gostilni.

Gostilna še vedno deluje v omejenem obsegu

Več kot dva meseca po zamenjavi najemnika je gostilna na priljubljenem vzponu še vedno v začasnem delovanju. Kdaj bo znova zaživela v prejšnji obliki, tako Marinč kot Bernik nista želela napovedati.

Prejšnji najemnik med razlogi za odhod navedel visoko najemnino

Najemniška saga se je začela sredi poletja, ko je dotedanji ponudnik sporočil, da bo 1. julija končal svoje delo in zapustil gostilno. Med razlogi za odhod po dveh letih je omenil razmere na trgu, dvig cen energentov, zvišanje najemnine in rast stroškov dela.

Razlog za odhod je bil povezan tudi z dogovarjanjem z lastnico gostilne Ivano Marijo Obersne, ki jim je, po navedbah družbe Tribune naložbe, ponujala le letno podaljševanje najemne pogodbe, kar bi jim onemogočilo vlaganja.

Na njihove navedbe se je nato javila lastnica Obersne in v pismu sporočila, da si želijo “novega, zanesljivega in poštenega najemnika”.

V objektu na Cankarjevem vrhu so gostinsko dejavnost začeli izvajati leta 1869. Predvsem ob vikendih in praznikih privabi množice Ljubljančanov in drugih obiskovalcev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje