Odstopili še trije uredniki RTV Slovenija

Slovenija 27. Okt 202115:42 > 15:52 6 komentarjev
RTV Slovenija
Tina Kosec/BOBO

Na RTV Slovenija so odstopili še trije uredniki informativnega programa, potem ko je pred manj kot dvema tednoma s položaja odgovorne urednice odstopila Manica Janežič Ambrožič.

Kot so sporočili z RTV Slovenija, so danes prejeli obvestilo treh urednikov informativnega programa Televizije Slovenija, da odstopajo s položaja, saj se ne strinjajo s programskimi spremembami v letu 2022. O odstopih je prva poročala Mladina.

Po poročanju MMC RTV so odstopno izjavo podali urednik notranjepolitičnih in gospodarskih oddaj Dejan Ladika, urednica zunanjepolitične redakcije Meta Dragolič in urednik dopisništev Mitja Prek.

Spomnimo, da je pred manj kot dvema tednoma s položaja odgovorne urednice informativnega programa Televizije Slovenija odstopila Manica Janežič Ambrožič, saj se ni strinjala s spremembami programsko-produkcijskega načrta za informativni program Televizije Slovenija za leto 2022.

Vodstvo RTV je zaradi pomanjkanja finančnih sredstev in odhodov zaposlenih napovedalo ukinitve ter krajšanje več oddaj, ki niso posebnega javnega pomena. S prihodnjim letom naj bi tako, če se bodo s temi predlogi strinjali programski svetniki, ukinili Poročila ob 8.00, 9.00, 10.00, Dnevnikov izbor, Politično s Tanjo Gobec, Pogovorne oddaje na TV Slovenija 3, Moje mnenje, Svet v letu in Slovenija v letu. Skrajšali pa TV Dnevnik, Slovensko kroniko, Odmeve ter Globus, Točko preloma in Kodo. Na RTV so zapisali, da so manjše spremembe programsko-produkcijskega načrta nujne tako zaradi kadrovskega manka kot tudi padca gledanosti informativnih oddaj.

Na RTV sicer pojasnjujejo, da programske spremembe še niso sprejete in da o njih potekajo intenzivni pogovori z zaposlenimi v informativnem programu, programski svet pa bo imel poleg redne seje konec novembra tudi še posebno posvetovanje.

V uredništvu informativnega programa je sicer 5 urednikov uredništev, vsi pa z odstopom Manice Janežič Ambrožič s položaja odgovorne urednice Informativnega programa že opravljajo delo vršilcev dolžnosti urednikov, so še zapisali v pojasnilu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje