Na soncu že vroče, v naslednjih dneh pa nova pošiljka dežja

Slovenija 05. Maj 202310:50 0 komentarjev
dež, dežnik
PROFIMEDIA

Konec tedna se bo živo srebro povzpelo do 25 stopinj Celzija, popoldan pa se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Prihodnji teden bo nekaj stopinj hladneje, čaka nas več oblačnosti in tudi dežja.

V zadnjih dveh dneh smo uživali v suhem in sončnem vremenu, že vikend pa bi lahko prinesel nekaj manj stabilnosti. Kot je za N1 povedal dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje (Arso) Andrej Velkavrh, bo v soboto in nedeljo dopoldan še sončno in suho, popoldan pa se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Te bodo v soboto redkejše, v nedeljo pa pogostejše.

V soboto in nedeljo se bo živo srebro povzpelo do 25 stopinj Celzija, v ponedeljek pa bo malo hladneje – okoli 20 stopinj Celzija.

Kot je povedal Velkavrh, bo nad našimi kraji od ponedeljka več oblačnosti, postopno bo malo hladneje. Pogostejše bodo tudi padavine, razen v torek, ki bi lahko bil bolj suh – na zahodu in severu je sicer tudi v torek možen rahel dež, vendar bo količina padavin majhna.

Glavnina padavin pa bo padla v sredo in deloma še v četrtek prihodnji teden. Takrat se bo še nekoliko ohladilo, temperature bodo čez dan padle pod 20 stopinj Celzija, je še povedal dežurni meteorolog.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!