Naj vas ne preseneti: prihaja nov kaotičen dan na slovenskih cestah

Slovenija 08. Jun 202305:00 1 komentar
Avtocesta, tovornjaki
Žiga Živulović jr./BOBO

Na slovenskih cestah bo danes znova močno povečan promet, nastajali bodo številni zastoji, opozarja Dars.

Nov teden, nova gneča na slovenskih cestah. Stavek, ki smo ga v zadnjem dobrem mesecu zapisali že večkrat.

Zadnjih nekaj tednov je bilo v znamenju številnih zastojev na slovenskih cestah, bodisi zaradi prometnih konic ali praznikov. Turistična sezona in obdobje počitnic se začenjata, v zadnjem mesecu pa je bilo že kar nekaj podaljšanih vikendov (zaradi praznikov v nekaterih državah), ki so jih številnih iz Nemčije, Avstrije in Italije izkoristili za skok na morje, kar se je močno poznalo na slovenskih cestah in daljših potovalnih časih.

Nove zastoje in gnečo pričakujemo danes, ko na Hrvaškem, v Avstriji, večjem delu Nemčije, delu Češke in na Poljskem obeležujejo dan svetega rešnjega telesa. Številni si bodo na ta račun namreč podaljšali konec tedna, opozarjajo na prometnoinformacijskem centru. Največjo gnečo pričakujejo iz smeri Avstrije proti Hrvaški.

Ob tem danes poletne počitnice začnejo tudi v delu Italije, kar pomeni še kar nekaj dodatnih vozil.

Zastoji se obetajo tudi v nedeljo, ko se bodo številni vračali z dopusta domov.

Janković prepričan, da bo letos stala cela Slovenija

Dan svetega rešnjega telesa je še tretji verski praznik v razmiku treh tednov. Pred tem sta za gnečo poskrbela že praznik vnebohod in binkošti.

Čeprav se poletna sezona in obdobje dopustov še nista prav zares začela, so vozniki na slovenskih cestah v zadnjih tednih izgubili že kar nekaj ur.

Na prometni kaos se bodo morali v prihodnjih mesecih še posebej sprijazniti v glavnem mestu Ljubljana. Kot je napovedal ljubljanski župan Zoran Janković, v prestolnici trenutno prenavljajo številne ceste, načrtujejo pa prenovo še več kot sto cest. Jankovič meni, da se v kratkem stanje na cestah ne bo izboljšalo. “Trdno sem prepričan, da bo Slovenija letos stala, kajti naše cestno omrežje enostavno ne prenese takega števila avtomobilov,” je dejal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje