Največ zaposlenih precepljenih v srednjih šolah, najmanj v vrtcih

Slovenija 09. Sep 202117:21 1 komentar
Šole
Bobo

Po podatkih, ki so jih vrtci in šole posredovali ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, je bilo v začetku septembra v vzgoji in izobraževanju 64 odstotkov cepljenih proti covidu-19 in prebolevnikov. Najvišja stopnja precepljenosti je med zaposlenimi v srednjih šolah, kjer je cepljenih 71,6 odstotka strokovnih delavcev, navaja ministrstvo.

Skupaj s prebolevniki je delež imunih strokovnih delavcev v srednjih šolah 76-odstoten. Med ostalimi zaposlenimi (administrativni kader, čistilke, kuhinja) je cepljenih 61 odstotkov zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 65 odstotkov.

V osnovnih šolah je cepljenih 61 odstotkov strokovnih delavcev, skupni delež s prebolevniki znaša s 67 odstotkov. Med ostalimi zaposlenimi je cepljenih 58 odstotkov zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 64 odstotkov.

Najnižja precepljenost je na področju predšolske vzgoje. Cepljenih je 45 odstotkov zaposlenih strokovnih delavcev, skupaj s prebolevniki pa 53 odstotkov strokovnih delavcev v vrtcih. Med ostalimi zaposlenimi je cepljenih 54 odstotkov zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 60 odstotkov.

Glede na poročanje šol in vrtcev je na področju vzgoje in izobraževanja 64 odstotkov cepljenih in prebolevnikov, od tega 58 odstotkov cepljenih zaposlenih in šest odstotkov prebolevnikov, so še sporočili z ministrstva.

Minister za zdravje Janez Poklukar je namreč ob obisku Splošne bolnišnice Celje pred dvema tednoma izrazil začudenje nad rezultatom precepljenosti v vzgoji in izobraževanju. V Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) so Poklukarja nato pozvali k objavi teh podatkov, ki bi potrdili njegovo trditev, saj sami teh podatkov kljub trudu in iskanju niso uspeli najti.

Komentarji (1)

Prikaži vse komentarje