Napisi na fasadi Fotopuba: “Nasilje, nasilneži, niti ena več”

Slovenija 13. Sep 202220:18 4 komentarji
Aljaž Uršej/N1

Stekleno fasado Fotopuba, kjer naj bi domnevno prihajalo do spolnega nasilja, so neznanci porisali z več sporočili v podporo domnevnim žrtvam.

Pročelje Fotopuba ob Tivolski cesti v Ljubljani so neznanci znova popisali. Tokrat so na izložbena okna z roza barvo napisali različna sporočila: “Nisi sama, Niti ena več, Nasilje izvajajo nasilneži”, s črno pa so napisali “Ubijate nas, dovolj je”.

Kdo stoji za napisi, ni znano. Nika Kovač, direktorica Inštituta 8. marec, ime katerega se je med drugimi pojavilo na steklih Fotopuba, je za N1 odgovorila le, da so “v programskem odboru za grafite izvedeli iz medijskega vprašanja”.

Fotopub Fotopub
Aljaž Uršej/N1
Fotopub Fotopub
Aljaž Uršej/N1
Fotopub Fotopub
Aljaž Uršej/N1
Fotopub Fotopub
Aljaž Uršej/N1
Fotopub Fotopub
Aljaž Uršej/N1
Fotopub Fotopub
Aljaž Uršej/N1

Grafiti na steklih Fotopuba sicer niso prvi v zadnjih nekaj tednih. Konec avgusta, ko so se na spletu začeli pojavljati anonimni zapisi o domnevnih spolnih in drugih zlorabah kulturnika Dušana Josipa Smodeja, je po družbenih omrežjih zaokrožil posnetek, kako je neznana oseba delno odstranila in pomešala črke Fotopuba in ga spremenila v napis Obup.

Avgusta Fotopub neznanci preimenovali v Obup:

Ljubljanski policisti in kriminalisti so sicer danes v izjavi za medije sporočili, da so v okviru preiskave kaznivih dejanj s področja spolnega nasilja opravili že številne razgovore, ob tem pa so ugotovili, da gre še za druga kazniva dejanja. Po besedah direktorja Policijske upravne Ljubljana Damjana Petriča so do zdaj identificirali tri osumljene osebe in osem žrtev.

Policija v preiskavi kaznivih dejanj spolnega nasilja odkrila tri osumljence in osem žrtev:

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje