Napitek, ki ga imajo orhideje še raje kot vodo

Navdih 23. Apr 202306:00 1 komentar
orhideja
PROFIMEDIA

Dobili ste razkošno orhidejo, ki pa nikoli več ni zacvetela, ko so cvetovi odpadli. Kaj storiti?

Vzgojiti razkošno orhidejo je običajno precejšen izziv za ljubitelje cvetja. Za mnoge kraljica rož je temu primerno občutljiva in vsak gojitelj ima verjetno svoj recept, kako jo vzgojiti – od izpostavljanja neposredni sončni svetlobi do zalivanja s postano vodo, škropljenja listov, čeprav je res, da za nekatere vrste orhidej pravil ni.

Marsikomu se je verjetno že zgodilo, da so dobili ali kupili razkošen primerek, ki pa nikoli več ni vzcvetel, ko so cvetovi odpadli. Za ponovno obuditev teh “trnuljčic” obstaja povsem enostavna metoda. Namesto da jih zalijete z navadno vodo, to storite z – zelenim čajem. Seveda ni treba, da za orhidejo zeleni čaj skuhate posebej  – razen če ga sami ne pijete – pač pa od tistega, ki ste ga pripravili zase, pustite kakšen požirek in konec dneva z njim zalijete orhidejo.

S količino nikar ne pretiravajte; največ dve veliki žlici zelenega čaja dnevno bosta povsem dovolj, vendar največ petkrat na teden. Čaj ne sme biti premočan. Dobro pa je vedeti tudi to: ta tehnika je zelo učinkovita tudi pri drugih rastlinah, ki za rast potrebujejo kislo zemljo, na primer vrtnicah.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje