December v Ljubljani (2023): kdo bo nastopal (PROGRAM)

Slovenija 21. Nov 202312:04 > 22. Dec 2023 15:37 6 komentarjev
veseli december, program v Ljubljani
Fotografija je simbolična (Foto: Dunja Wedam/TURIZEM LJUBLJANA)

Kaj se bo letos decembra dogajalo v praznični Ljubljani, kdo bo nastopal in kdaj bodo koncerti. Objavljamo program.

Na novinarski konferenci Mestne občine Ljubljana je direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek predstavila program prazničnega decembra v Ljubljani.

Odprl se je s težko pričakovanim tradicionalnim prižigom lučk, ki je bil letos v petek, 1. decembra, ob 17.15, s tem pa se je odprl tudi tradicionalni božični sejem.

Program se bo zaključil s silvestrovanjem na štirih lokacijah v središču mesta.

Glasbeni program pa bo pred novim letom potekal še ves mesec. Podrobnejše dogajanje si lahko ogledate na tabelah spodaj.

Ljubljano v prazničnem decembru krasi več kot 50 kilometrov lučk in od 850 do 900 svetlobnih teles. Ko bodo prižgane, se bo – kot lani – izklopila javna razsvetljava, zato se račun za javno razsvetljavo ne bo povišal. Skupno bo osvetlitev stala 220.000 evrov.

Praznična smreka na Prešernovem trgu že stoji. Visoka je 20 metrov, težka 4,5 tone, krasilo pa jo bo 10 kilometrov luči. Občini jo je podaril meščan iz Most.

Ljubljančani in obiskovalci prestolnice bodo novo leto dočakali na Kongresnem trgu, kjer bodo lahko opazovali tudi petminutni ognjemet z Grajskega griča. Če bo megla, bo ognjemet zvočni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje