Natašo Pirc Musar je v Vatikanu sprejel tudi papež Frančišek

Slovenija 05. Jan 202320:35 8 komentarjev
Twitter

Predsednica republike Nataša Pirc Musar se je udeležila pogreba zaslužnega papeža Benedikta XVI. Ob tem je voditelje držav, ki so se udeležili pogrebnih slovesnosti, sprejel tudi papež Frančišek.

Po pogrebnih slovesnostih je v Vatikanu slovensko predsednico Natašo Pirc Musar  sprejel tudi papež Frančišek. Pirc Musar je fotografijo s poglavarjem rimskokatoliške cerkve objavila tudi na Twitterju.

Ob tem je Pirc Musar sporočila še, da se je na pogrebu zaslužnega papeža spoznala tudi z nemškim predsednikom Frankom-Walterjem Steinmeierjem, nadškofom Paulom Richardom Gallagherjem, vatikanskim sekretarjem za zunanje zadeve, madžarsko predsednico Katalino Novak, portugalskim predsednikom Marcelom R. de Souso, češkim predsednikom vlade Petrom Fialo ter poljskim predsednikom Andžejem Dudo.

Sredi decembra se je s papežem Frančiškom srečal tudi premier Robert Golob. Ta je papežu ob obisku podaril dres nogometaša Andresa Vombergarja, argentinskega Slovenca, ki je član argentinskega kluba za katerega navija tudi papež, ter slovensko orehovo potico.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje