Natečaj za direktorja Akosa umaknjen

Slovenija 07. Feb 202319:02 0 komentarjev
Antene na strehi
Žiga Živulovič jr./BOBO

Pristojno ministrstvo je umaknilo natečaj za direktorja Akosa, saj je bil objavljen, še preden so prejeli sklep o imenovanju posebne natečajne komisije. Nov razpis bo predvidoma objavljen prihodnji teden.

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je umaknilo javni natečaj za direktorja Agencije za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos), ki ga je objavilo prejšnji petek.

Kot so pojasnili, je bil natečaj objavljen, še preden so prejeli sklep o imenovanju posebne natečajne komisije. Nov razpis bodo predvidoma objavili prihodnji teden.

Agencijo trenutno kot vršilka dolžnosti vodi Tanja Muha, potem ko ji je novembra lani potekel polni petletni mandat.

Obdobje njenega vodenja agencije je v širši javnosti zaznamovala zgodba o podelitvi brezplačnih frekvenc za testiranje in prihodnjo rabo tehnologije 5G družbi BTC, kjer se je nato po predčasno zaključenem mandatu zaradi razpada vlade pod vodstvom Mira Cerarja zaposlil Boris Koprivnikar, ki je pred tem kot resorni minister bdel tudi nad področjem telekomunikacij.

Koprivnikar je sicer potem službo v BTC zapustil, a svet Akosa je ob pritiskih tedanje opozicije vladi Marjana Šarca predlagal razrešitev Muhe, do česar ni prišlo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!