National Geographic restavracijo Ane Roš uvrstil med najboljše v Evropi

Slovenija 08. Apr 202308:47 5 komentarjev
ana roš
Denis Sadiković/N1

Restavracija Ane Roš Hiša Franko se je uvrstila med 23 najboljših destinacij za gurmanske oddihe v Evropi, ki so ga pripravili pri reviji National Geographic.

Večkrat nagrajena slovenska restavracija Hiša Franko se je uvrstila na seznam najboljših destinacij za gurmanske oddihe v Evropi, ki so ga pripravili pri mediju National Geographic. Ob obisku Hiše Franko bralcem svetujejo še ogled doline Soče ter Vipavske doline in tamkajšnjih vinskih kleti, kot sta Posestvo Burja in Batič.

“Vsi odlični vikendi potrebujejo nek vrhunec – dejavnost, ki predstavlja srce potovanja. To je lahko ogled razstave, pohod ali večer v operi, vendar zakaj ne bi najprej poskrbeli za svoje brbončice? Evropa je polna znamenitih restavracij z ustvarjalnimi jedilniki; to so destinacije, za katere je treba prihraniti in načrtovati krajše potovanje,” so ob objavi seznama na svoji spletni strani zapisali pri National Geographicu.

Seznam zajema 23 restavracij iz Francije, Italije, Španije, Velike Britanije, Irske, Islandije in drugih koncev stare celine. Ob vsaki restavraciji so pri National Geographicu podali kratek opis restavracije ter tamkajšnjih jedi, obenem pa predstavili zanimivosti, ki si jih lahko popotniški gurmani ogledajo v njeni okolici.

Na seznamu se je tako znašla tudi slovenska Hiša Franko, za katero so spomnili, da je kot prva v Sloveniji prejela znamenito Michelinovo zvezdico. Kuhinja tamkajšnje kuharske mojstrice Ane Roš “se osredotoča na inovativne pristope k slovenskim okusom – zlasti lokalne sire in testenine ter zelenjavo in zelišča, ki rastejo ali se nabirajo v bližini – vključuje pa tudi vplive iz le nekaj kilometrov oddaljene Italije”, so zapisali pri National Geographicu.

Med posebnostmi v okolici so izpostavili dolino Soče, kjer so obiskovalcem na voljo pohodništvo, rafting, ribolov in gorsko kolesarjenje. Bralcem svetujejo tudi obisk približno uro oddaljene Vipavske doline, kjer se, kot navaja National Geographic, nahajajo nekatere najboljše kleti v Sloveniji, med njimi Posestvo Burja in Batič.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje