Naval na trojanske krofe: “Ostali smo brez besed”

Slovenija 20. Feb 202315:16 21 komentarjev
Facebook/Gostišče Trojane

Pred gostilno na Trojanah se v zadnjih dneh vijejo dolge vrste. Prav vsi pa so se tam ustavili zaradi ene sladice – trojanskega krofa.

Pustni čas očitno ne more miniti brez krofov. Tako se v zadnjih dneh pred gostiščem na Trojanah vijejo dolge vrste ljudi, ki želijo kupiti to sladko pustno pregreho.

Preberite še: REPORTAŽA N1: Kje imajo najboljše krofe v Sloveniji

“Na Trojanah smo včeraj doživeli res ‘pravo’ pustno rajanje, kot ga v resnici tako množično še nikoli nismo doživeli. Vedno smo pripravljeni na velik obisk, a tokrat ste nas pustili brez besed,” so v gostišču Trojane zapisali ob fotografiji, objavljeni na Facebooku.

V restavraciji, kjer so od leta 1961 pripravili že več kot 140 milijonov krofov, pričakujejo, da jih bodo letos pripravili približno dva milijona. “Napovedi vsaj za pustni čas so še nekoliko negotove, saj je povpraševanje malce večje, kot so pričakovali,” je za N1 pred dnevi povedala Urška Strnad iz gostišča Trojane. “Na pustni torek pričakujejo več kot 50 avtobusov gostov, in to poleg že običajnega povpraševanja Slovencev. Pogosto se na poti s tekem tam ustavijo tudi najbolj prepoznavna slovenska športna imena,” je pred dnevi povedala Strnad.

Preberite še: Dietetika pojasnjujeta, kako redilni so krofi in koliko kalorij imajo

Preberite še: Slovenski etnolog o tem, zakaj za pusta jemo krofe

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje