Ne Črna, temveč Svetla na Koroškem

Slovenija 11. Avg 202315:01 1 komentar
Svetla na Koroškem
Romana Lesjak/Instagram

Črna na Koroškem je kraj mnogih imen. V času, ko je Tina Maze osvajala zlate kolajne na olimpijskih igrah, so se začasno preimenovali v Zlato na Koroškem. V teh za kraj izjemno težkih časih, v katerih sta nujno potrebna sloga in optimizem, pa so se začasno preimenovali v Svetlo na Koroškem.

Županja Črne na Koroškem Romana Lesjak je na družbenem omrežju Instagram objavila fotografijo, ki označuje začetek naselja. Kjer je nekoč pisalo Črna na Koroškem, zdaj piše Svetla na Koroškem.

Kraj na Koroškem so prejšnji teden hudo prizadele poplave, nekaj časa so bili celo odrezani od sveta, tudi zdaj se lahko tja prebije le iz Šoštanja čez Sleme. A tamkajšnji prebivalci s svojim optimizmom, slogo in solidarnostjo navdušujejo že nekaj časa, zato je novo začasno ime več kot primerno.

Črna na Koroškem je sicer ena izmed območij, na katerih bo za prostovoljce veljal poseben režim. Na teh območjih (poleg Črne še v Mežici, Solčavi, Lučah in Mozirju) bodo vzpostavljene kontrolne točke. Če bo kdo prišel nenajavljen in bo prostovoljcev že dovolj, jih bodo policisti preusmerili na druga območja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje