Nekatere dele Slovenije zajelo neurje, zvečer možne močnejše nevihte

Slovenija 21. Maj 202218:19 > 22:44 0 komentarjev
vreme oblaki
Foto: Tina Kosec/Bobo

Popoldne je občine Ptuj, Gorišnica in Markovci zajelo neurje. Po napovedih meteorologov se bo zvečer prek Slovenije pomikala hladna fronta. Predvsem v vzhodni in deloma osrednji Sloveniji bodo nastajale nevihte, ki so krajevno lahko tudi močnejše.

Okoli 17. ure je občine Ptuj, Gorišnica in Markovci zajelo neurje. “Po sedaj zbranih podatkih je zabeleženih 10 dogodkov, posredovali pa so gasilci iz šestih prostovoljnih gasilskih društev. Meteorna voda je zalivala kletne prostore objektov in v naselju Spuhlja podrlo drevo,” so sporočili iz Uprave za zaščito in reševanje. Območje Tuhinjske doline je padala toča.

Na Veliki planini pa je strela udarila v skupino ljudi, je poročal Radio Slovenija. Kot je povedal Andrej Bolčina iz uprave za zaščito in reševanje, je na planini Dol pri Veliki planini strela udarila v gručo ljudi. Intervencija je bila preklicana, saj so bili nepoškodovani in so se sami vrnili v dolino, je dejal.

Po podatkih Agencije za okolje (Arso) se bo pozno popoldne in zvečer prek naših krajev pomikala hladna fronta. Predvsem v vzhodni in deloma osrednji Sloveniji bodo nastajale nevihte, ki so krajevno lahko tudi močnejše. Možni spremljajoči vremenski pojavi so predvsem nalivi in sunki vetra.

Kakšno bo vreme jutri?

Ponoči in zjutraj bo po nižinah nekaj nizke oblačnosti, krajevno bodo še možne posamezne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17 stopinj Celzija. Dopoldne se bo počasi jasnilo, možna bo še kakšna ploha. Čez dan bo povečini sončno, popoldne in zvečer bo možna še kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!