Nekdanjemu zdravstvenemu ministru Šabedru se nasmiha nova služba v Zagorju

Slovenija 20. Feb 202416:07 0 komentarjev
Aleš Šabeder
Foto: Ziga Zivulovic jr./Bobo

Vodenje Zdravstvenega doma Zagorje bo, kot kaže, prevzel nekdanji minister za zdravje Aleš Šabeder. Da je njegovo kandidaturo soglasno podprl svet zavoda zdravstvenega doma, je za N1 potrdil tudi župan občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan.

Na ponedeljkovi seji Zdravstvenega doma Zagorje so odločali o novem direktorju, vseh pet glasov podpore pa je prejel nekdanji zdravstveni minister Aleš Šabeder, je prvo poročalo Delo.

Na razpis za direktorja so prispele štiri prijave, od tega pa sta bili dve neveljavni, še piše Delo.

Župan občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan je za N1 potrdil, da se je svet zavoda soglasno odločil za Šabedra, pričakujejo pa, da bo postopek imenovanja zaključen marca, saj morajo o kandidatu odločiti še na komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter na občinskem svetu. Šabedra bodo uradno obvestili šele po končanem postopku, je še povedal Švagan.

Prejšnja direktorica Saša Bajda je s funkcije odstopila po odhodu več zdravnikov, vodenje pa je začasno prevzel direktor zagorske občinske uprave Borivoj Grden.

Šabeder je bil sicer minister za zdravje v vladi Marjana Šarca, pod Danijelom Bešičem Loredanom pa je vodil urad za nadzor, kakovost in investicije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!