Nekdanji predsednik Borut Pahor prodaja svojo legendarno katrco

Slovenija 28. Jan 202320:55 9 komentarjev
borut pahor katrca
Instagram/@borutpahor

Nekdanji predsednik republike Borut Pahor je na Instagramu objavil, da prodaja svojo legendarno katrco. Denar bo podaril Inštitutu Zlata Pentljica, otroci z rakom.

Nekdanji predsednik Borut Pahor je na Instagramu naznanil, da prodaja svojo legendarno katrco. “Prodajam katro (Renault 4 GTL, l. 1991). Kupnino pa bom podaril otrokom, ki se borijo z rakom. O vseh podrobnostih vas bom obvestil v prihodnjih dneh,” je zapisal.

Na Twitter je objavil tudi video več kot 32 let starega vozila in povedal, da je bila katrca njegova ljubezen več kot 20 let. “Zdaj se bova ločila, ločitev pa ne bo težka. Odločil sem se, da jo prodam in kupnino namenim otrokom, ki se borijo z rakom,” je dodal.

Pahor je o svojih katrci zmeraj pripovedoval (in objavljal) zelo doživeto. Nekoč je denimo povedal, da se še nikoli ni pokvarila, pa čeprav je stara že več kot 30 let.

“Katro sem najprej peljal na letni sistematični pregled. Zelo so bili zadovoljni z njo. Potem sva šla še pod tuš, da se lepo sveti, da je še lepša kot nova,” nas je seznanil pred časom.

Z njo se je kdaj vozil tudi v službo. Poleti, ko je bilo vroče, je s sledilci podelil, da se vozi v službo “z naravno aklimatiziranim vozilom. Superkatra.”

V oddaji Antenin zajtrk pa je razkril, da je po pošti prejel tudi kazen, ker je vozil prehitro in malce prekoračil omejitev 60 kilometrov na uro. Priznal je, da ni vedel, da gre njegov avto lahko tako hitro. “Vozil sem 65 kilometrov na uro. Na tiho sem jo kar pohvalil, ker nisem vedel, da lahko tako hitro pelje,” je takrat povedal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje