Neprijavljen zbor voznikov s predelanimi avtomobili je prekinila policija

Slovenija 14. Jan 202420:21 1 komentar
Policijska kontrola v hrvaški Istri ob ugrabitvi
Simbolična fotografija (Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL/Bobo)

Mariborski policisti so v soboto izvedli poostren nadzor na neprijavljenem zboru ljubiteljev predelanih in športnih vozil ter izdali 28 plačilnih nalogov. Največ kršitev je bilo pri vgradnji nehomologiranih delov in različnih predelav.

Poostren nadzor nad spoštovanjem cestnoprometnih predpisov so mariborski policisti izvedli na neprijavljenem zboru, ki so se ga udeležili vozniki s predelanimi vozili.

Policisti so želeli tudi preprečiti morebitna ogrožajoča ravnanja udeležencev.

V poostrenem nadzoru so izdali 28 plačilnih nalogov zaradi različnih kršitev cestnoprometnih predpisov.

Največ primerov je bilo povezanih s prepovedanimi vgradnjami delov v avtomobile in različnimi predelavami, so sporočili z mariborske policijske uprave.

Pri eni osebi so ugotovili kršitev vožnje pod vplivom alkohola, enega od udeležencev pa so obravnavali zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Prav tako sta bili dve kršitvi povezani z nedostojnim vedenjem do policistov pri uradnem poslovanju.

Mariborski policisti so še dodali, da bodo tovrstne nadzore nadaljevali tudi v prihodnje, voznike pa pozivajo k odgovorni udeležbi v prometu. Ob tem vsem svetujejo, da se tovrstnih neprijavljenih prireditev ne udeležujejo, saj lahko na takšnih dogodkih pride do hujših ogrožanj udeležencev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje