Nesreča zaradi tovornjaka, ki je na izvozu z avtoceste obstal brez goriva

Slovenija 12. Apr 202413:30 0 komentarjev
Nesreča
Fotografija je simbolična (Foto: BOBO)

Popoldne je na zaviralnem pasu pri avtocestnem izvozu Postojna obstal manjši tovornjak, v katerega je nato trčila voznica in se lažje poškodovala. Policisti so ugotovili, da je tovornjak obstal, ker mu je zmanjkalo goriva.

Okoli 13.30 se je pri avtocestnem izvozu Postojna zgodila prometna nesreča, zaradi katere sta bila nekaj časa zaprta zaviralni in desni prometni pas.

Nesreča se je zgodila, ko je 39-letna voznica avta trčila v zadnji del pokvarjenega stoječega manjšega tovornjaka. Tega je vozil 23-letni voznik in ga ustavil skrajno desno na zaviralnem pasu ter ga označil z varnostnimi utripalkami in skupaj s sopotnico vozilo zapustil ter se umaknil na varno mesto. Ko sta bila že oddaljena, je v zadnji del tega stoječega vozila trčila voznica osebnega avtomobila, so sporočili s Policijske uprave Koper. Voznico osebnega avtomobila so odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovana.

Sum na kaznivo dejanje voznika tovornjaka in globa za voznico

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je tovorno vozilo obstalo, ker je zmanjkalo goriva. Zaradi tega pri vozniku tovornjaka obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja ogrožanje javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvom – če kdo iz malomarnosti povzroči oviro in tako povzroči nevarnost za življenje ljudi.

Voznici avta so izdali plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, saj ni vozila tako, da bi vozilo ves čas obvladovala oziroma ga lahko ustavila pred oviro.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!