Nevarno ravnanje pred Golovcem: “zapustili vozila in odbrzeli na firbcanje”

Slovenija 25. Maj 202416:48 0 komentarjev
Foto: Reševalni pas/X

Fotografija, ki so jo objavili na profilu Reševalni pas, prikazuje neodgovorno in nevarno ravnanje voznikov, ki so pred predorom Golovec zapustili vozila in se sprehajali po cestišču.

Reševalni pas je na družbenem omrežju X objavil še eno fotografijo izjemno nevarnega ravnanja nekaterih voznikov. Pred predorom Golovec proti razcepu Malence, ki je bil zaprt za nekaj trenutkov, so namreč nekateri vozniki zapustili vozila in “odbrzeli na firbcanje”.

Neodgovorni vozniki prav tako niso oblikovali reševalnega pasu. “Kaj bi se zgodilo, če bi bila potrebna intervencija,” se ob tem sprašujejo na družbenem omrežju Reševalni pas, kjer sicer opozarjajo kako se razvrstiti v primeru zastoja na avtocestah.

Čeprav je bil predor zaprt le šest minut, so se radovedni vozniki sprehajali kar po cestišču ter s tem ogrožali sebe ter druge udeležence v prometu.

Ne glede na razlog zastoja je na avtocestah nujno ustvariti reševalni pas, ki intervencijskim služba omogoči hitrejši dostop do kraja nesreče oziroma drugega izrednega dogodka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!